NRK Meny
Normal

Vil ha flere syklister

Det nye sykkelfeltet mellom Utnes og Strømmen i Arendal har fått flere til å bruke sykkel til jobb og skole. Likevel vil Statens vegvesen ha ennå flere syklister.

Sykkelvei Arendal

Statens vegvesen håper flere benytter seg av sykkelfeltet mellom Utnes og Strømmen riksvei 420.

Foto: Elisabeth Sandve / NRK

Kjell Pedersen

Kjell Pedersen i Statens vegvesen vil at flere skal sykle til jobb.

Foto: Elisabeth Sandve / NRK

– Jeg skulle absolutt ønske at flere syklet til jobb. Det er forsatt alt for mange som kjører bil. Flere syklister gir bedre miljø, sier Kjell Pedersen i Statens vegvesen.

I morgentimene onsdag delte han og Trygg Trafikk ut frukt og sykkellys til morgen-syklistene ved det nye sykkelfeltet mellom Utnes og Strømmen i Arendal.

– Noen er flinke til å bruke lys, men vi mener flere må bli flinkere.

Trenger flere sykkelfelt

En nasjonal transportplan er laget for å få folk til å sykle mer. Innen 2019 er målet at minst 80% av barn og unge skal sykle eller gå til skolen. Og sykkeltrafikken skal ved utgangen av 2019 utgjøre minst 8% av alle reiser. I byer og tettesteder skal sykkeltrafikken dobles.

Derfor skal alle byer med mer enn 5000 innbyggere lage en "sykkelplan". Arendal har begynt med sin og allerede fått resultater.

– Sykkelfeltet mellom Utnes og Strømmen har gjort at flere sykler til skole og jobb, men det er ikke bare her det er nødvendig, vi trenger flere, sier Pedersen.

Peter Leijs

Peter Leijs sykler 18 kilometer hver dag. - Det gir resultater, sier han.

Foto: Elisabeth Sandve / NRK

Sykler 18 kilometer hver dag

Peter Leijs stoppet på strekningen og tok i mot både frukt og sykkellys. Han bruker sykkelen så ofte som mulig og sykler til jobb hver dag.

– Jeg sykler hele året fra Nedenes til jobben i Arendal. Det er ni kilometer hver vei så det blir 18 kilometer hver dag.

– Man blir sprek av sånt?

– Ja, det blir jeg. Jeg synes flere burde bruke sykkelen, sier Peter Leijs før han sykler videre til jobb.