NRK Meny
Normal

Vil ha flere forsvarsskoler til Kjevik

Istedet for at luftforsvaret legger ned sitt skolesenter på Kjevik, vil lokale politikere nå kjempe for at flere av Forsvarets skoler lokaliseres i Kristiansand.

Furre og Michalsen

Stortingsrepresentant Åse Michaelsen og ordfører i Kristiansand, Harald Furre vil kjempe for å få tre av forsvarets skoler lagt til Kjevik.

Foto: SVEIN SUNDSDAL / NRK

I dag gikk startskuddet for å prøve å hindre nedlegging av luftforsvaret sitt skolesenter på Kjevik. Tidligere i høst foreslo forsvarssjefen å flytte skolen til Værnes i Stjørdal.

Ordfører i Kristiansand, Harald Furre, har sammenkalt til stormøte med blant annet Agders stortingsrepresentanter for å legge en slagplan.

Vil flytte tre skoler til Kristiansand

Vi vil være offensive. Kjevik har to hundre ansatte, og mellom to- og tre hundre elever. De andre skolene har ca 60 ansatte. Det vil være mye mer økonomi i å flytte de andre skolene til oss.

Harald Furre

Ordfører Harald Furre mener politikerne må være offensive i kampen for arbeidsplassene på Kjevik.

Foto: SVEIN SUNDSDAL / NRK

Furre vil ikke stå med lua i hånda, og se på at skolen flyttes nordover.

Nå er strategien å flytte Rekruttskolen på Madla, Baseforsvarstaktisk skole på Ørland og Luftforsvarets seleksjonssenter på Rygge til Kjevik.

Han mener det vil koste rundt 300 millioner å flytte andre skoler til Kjevik:

– Vi lader kanonene, og finsikter mot blinken. Nå går hele «Team Sørlandet» i krigen. Budskapet vårt er at vi vil beholde Kjevik, og styrke miljøet her.

FrP vil kjempe for flertall i Stortinget

Forsvarsministeren skal nå inviteres til Kjevik for å bli overbevist om at den militære virksomheten må fortsette.

– Det vil koste to milliarder å flytte skolen fra Kjevik. Vi trenger heller en utbygging her, sier stortingsrepresentant Åse Michaelsen fra FrP.

Hun vil kjempe for å få flertall i Stortinget for å samle skolene på Kjevik.

I dag møttes politikere og forsvaret på Kjevik for å bli orientert om innholdet i forsvarssjefens fagmilitære råd(FMR) og drøfte veien videre for den politiske behandlingen av en ny langtidsplan for forsvarssektoren.