Vil guide deg rett vei på sykehuset

Nå skal det bli lettere å finne fram på sykehusene i Kristiansand og Arendal. Frivillige sykehusguider fra Røde Kors hjelper folk som trenger ekstra hjelp.

Nå skal det bli lettere å finne fram på sykehusene i Kristiansand og Arendal. Frivillige sykehusguider fra Røde Kors stiller nå opp for å hjelpe folk som trenger litt ekstra hjelp og trygghet.

Nå kan du få hjelp av guider på Sørlandet sykehus.

– Finner du frem? Spør sykehusguide Janneke Quarles van Ufford en kvinne i resepsjonen.

Det er ikke alltid like lett å finne frem på et sykehus, med sine mange avdelinger og ofte ganske lignende navn, men de kommer raskt frem til at kvinnen skal til avdelingen ortopedisk poliklinikk, og van Ufford forklarer raskt og stødig veien dit.

Hun er en av flere sykehusguider fra Røde Kors som kommer til å stå parat for å gi deg ekstra service og hjelp til å navigere når du ankommer sykehuset.

– Fantastisk

Direktør for Sørlandet sykehus HF, Jan Roger Olsen er med på å klippe båndet under den offisielle åpningen for tjenesten, og er godt fornøyd med de frivilliges arbeid.

Jan Roger Olsen sykehusdir

Sykehusdirektør Jan Roger Olsen roser Røde Kors for sitt engasjement.

Foto: Leif Dalen / NRK

– Vi oppfordres til å ha et samarbeid mellom det offentlige, private og det frivillige og da syns jeg det er fantastisk flott med sånne som Janneke som vil engasjere seg, forteller en begeistret Olsen.

Sykehusguidene er inspirert av et lignende tiltak i Vestfold, som har fått et bra omdømme.

– Det er ikke sånn at vi kan ta hvem som helst inn for å bidra til sykehuset, en må følge rutiner og vite hvilke regler som gjelder, så det at en organisasjon som Røde Kors engasjerer seg, det er vi veldig glad for, understreker direktøren.

De nye guidene i svarte vester ønskes varmt velkommen av servicetorget på Sørlandet sykehus Arendal.

– Vi ser det vi som sitter i førstelinja. Vi kjenner pulsen her på sykehuset veldig godt og dette er det et behov for, understreker Lene Stensland som er enhetsleder på servicetorget.

sykehusguider desk

Sykehusguide Janneke Quarles van Ufford og hennes kollega fra Røde Kors er klare for å navigere deg frem på sykehuset i Arendal.

Foto: Leif Dalen / NRK

Barneavdelingen

Janneke Quarles van Ufford, som stiller som frivillig sykehusguide gjennom Røde Kors, er glad for å hjelpe til.

sykehusguide pasient

Gaute Zøllner er godt fornøyd med servicen på sykehuset i Arendal.

Foto: Leif Dalen / NRK

– Det er mange som kommer inn og så står de og ser på den tavla, og dersom det ikke står der blir de litt usikre. Vi har fått en veldig fin plassering med hovedinngangen som gjør at folk enkelt kan komme å spørre oss, forteller sykehusguiden og viser til den lille desken med påskriften "Sykehusguide".

Gaute Zøllner er av de første som mottar assistanse av guidene for å finne frem.

Han mener det er et bra tiltak, da han selv syns det er lett å gå seg vill i de mange gangene på sykehuset.

– Når man kommer opp i min alder er dette kanskje et sted man er ofte. Det er mange ganger og flere etasjer her og da er det greit å ha noen å spørre. En gang endte jeg opp på barneavdelingen, ler han.