Vil granske Klungland-ansettelse

Gruppeleder i Flekkefjord Frp, Jan Kleppe, vil granske ansettelsen av tidligere stortingsrepresentant Rolf Terje Klungland som samfunnsplanlegger i kommunen.

Rolf Terje Klungland

Rolf Terje Klungland har fått stillingen som samfunnsplanlegger i Flekkefjord kommune. Ansettelsesprosessen kan komme under lupen hos kontrollutvalget.

Foto: Lars Helge Rasch / NRK

Kleppe er leder i kontrollkomiteen og vil blant annet kontrollere om andre kvalifiserte ble forbigått til stillingen, skriver avisen Agder.

Rådmann Tone Marie Nybø Solheim sier til NRK at ansettelsesprosessen har vært ryddig.

– Formannskapet har vært orientert om prosessen underveis og hvordan vi har valgt å gjøre dette. Stillingen er opprettet av bystyret og ansettelsen har gått etter de vanlige ansettelsesprosessene som er vedtatt i Flekkefjord kommune, sier rådmannen.

Kritisk til ressursbruken

Jan Kleppe etterlyser imidlertid mer informasjon om den nye stillingen som samfunnsplanlegger og sier til avisa at stillingen var ukjent for ham inntil han så den annonsert i avisen.

– Bakgrunnen for at jeg ønsker å ta dette opp, er både bakgrunnen for ansettelsen og selve ansettelsesprosessen. En ting som må sjekkes er om ansettelsen ble foretatt før søknadsfristen for annen gangs utlysning var gått ut. Jeg mener også det er grunn til å se nærmere på om andre kvalifiserte søkere har blitt forbigått.

– Dette går ikke på Rolf Terje Klungland som har blitt ansatt i stillingen, men måten denne saken har blitt behandlet på av administrasjonen og om det er riktig ressursbruk i forhold til kommunens behov, sier Kleppe til Agder.

Ifølge Kleppe har ikke kommunen mest behov for en samfunnsplanlegger, men folk til å behandle byggesaker – som ligger langt på etterskudd.