NRK Meny
Normal

Vil granske E39

Statens vegvesen vil nå granske en ulykkesrammet del av E39 ved Lyngdal.

Dødsulykke E39 i Lyngdal

En person omkom og tre andre ble skadd da to biler kolliderte front mot front i svingen på E 39 ved Skolandsvannet.

Foto: Svein L¿vland

Fredag omkom en 32 år gammel mann og tre personer ble skadd i ei møteulykke på E39 ved Lyngdal .

Årsaken til dødsulykka er fortsatt ikke kjent og politiet har i dag avhørt vitner. Bilen 32-åringen kjørte skal ha kommet over i motsatt kjørefelt i en sving ved Skolandsvannet.

Fra 1995 og fram til i dag har 71 mennesker mistet livet på E39 og Statens vegvesen vil nå undersøke hvorfor det har skjedd så mange ulykker på denne delen av europaveien, skriver Fædrelandsvennen .

Mener svingen er feil

Etter ulykka i helga har flere trafikanter fortalt til Farsunds Avis at de mener svingen ved ulykkesstedet er feildosert. Lensmann Anne Margrethe Ruud sier politiet er kjent med at folk mener hellinga i svingen er gal og at svingen ikke flater fort nok ut.

Nå jobber fagfolk i Statens vegvesen med en rapport etter ulykka, og dersom rapporten slår fast at veien bør utbedres på ulykkesstrekninga vil dette bli gjort, ifølge distriktssjef Johan Mjaaland.

– Det vi gjør nå er at vi samler opp informasjon. Vi vet at det har vært ulykker der før og vil se på hele strekninga sammen med selskapet som drifter veien. Vi analyserer alle ulykker, så får vi se hva rapporten forteller oss når den kommer, sier Mjaaland til fvn.no.