NRK Meny
Normal

Vil gjøre comeback som ordfører

Per Svenningsen (67) vil kjempe om å bli ordfører i Grimstad igjen. Han har sagt ja til å toppe Arbeiderpartiets valgliste ved valget neste år. Svenningsen var ordfører i to periode fra 1995 til 2003, da Svein Harberg (H) overtok.

Per Svenningsen

Per Svenningsen vil tilbake i ordførerstolen i Grimstad.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Lederen av nominasjonskomiteen til Grimstad Arbeiderparti, Brit Eskedal, tror Svenningsen nå har gode mulighet til å komme tilbake og overta for Hans Antonsen (V) som nå slutter.


– Han har to perioder bak seg som ordfører og kjenner Grimstad veldig godt. Han kjenner også miljøet på rådhuset, og er den beste til å føre Aps politikk. Politikken har vært hans liv, sier Eskedal.

Hun forteller at målet er å gjenerobre ordførerposisjonen.

Ordfører ved forrige valg

Etter det NRK kjenner til, kunne Svenningsen ha blitt ordfører for tre år siden etter forhandlinger med andre store partier i Grimstad, men da takket han til slutt nei.

Dagens varaordfører Anne Merete Holmberg (Ap) hadde signalisert at hun kunne tenke seg å bli ordførerkandidat. På nominasjonsmøtet onsdag kveld ble det kampvotering mellom henne og Svenningsen. Han vant med 22 stemmer, mens hun fikk 13.


– Vi har valgt Per fordi han er vår førsteprioritet. Hun kan ikke matche hans politiske kunnskap, sier Eskedal.

Kvinnelig ordfører

Anne Merete Holmberg som tapte kampen om førsteplassen og nå står på andre plass, er litt skuffet.

– Jeg er litt skuffet. Jeg syntes det hadde vært på tide med en kvinnelig ordfører i Grimstad. Ingen andre partier har så langt nominert en kvinne på topp. Men jeg kommer til å støtte Per fullt ut, sier Holmberg.

Fått mange oppfordringer

Svenningsen sier han synes det er interessant å drive med lokalpolitikk. 67-åringen har fått bred støtte som ordførerkandidat.

–Jeg har fått mange oppfordringer fra partiet om å stille. Det er en del viktige saker, som blant annet kommunereformen, sier Svenningsen etter nominasjonsmøtet.

Grimstad Arbeiderparti vil ikke ha kommunesammenslåing.


– Hvor store er mulighetene for at du blir ny ordfører?

– Velgerne avgjør. Hvis vi gjør et godt valg er mulighetene gode. Partiet har bestemt at vi skal kjempe om ordførerposisjonen, forteller Svenningsen.


– Hvorfor sa du nei til å bli ordfører for tre år siden dere hadde planene klare sammen med Høyre og Fremskrittspartiet?


– Da måtte vi gi fra oss en representant i formannskapet, få inn en i stedet for to, opplyser ordførerkandidaten.