NRK Meny
Normal

Ny Ap-topp: Vil gjenerobre Arendal og fylket

Aps nye leder i Aust-Agder sier partiet har tapt for mange viktige posisjoner. Nå vil Jon Rolf Næss gjenerobre ordførervervene i Arendal og Aust-Agder fylke.

Jon Rolf Næss

Ny Ap-fylkesleder i Aust-Agder vil gjenerobre makta.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

- Det er et klart mål å få tilbake ordføreren i fylket og fylkets største by, Arendal, ved valget i 2015 sier Næss til NRK.
Søndag ble Bykle-ordføreren valgt til ny leder for Aust-Agder Arbeiderparti på årsmøtet i Arendal. Næss overtar etter Inger Løite.

Sulten på makt

Ved forrige kommunevalg tapte Ap de viktige posisjonene i Arendal og fylket til Høyre. Bjørgulv Sverdrup Lund er nå fylkesordfører og Einar Halvorsen styrer Arendal kommune.
Arbeiderpartiet har i dag tre av 15 ordførere i Aust-Agder; i Bykle, Åmli og Risør. Næss vil ikke si sette en målsetting for hvor mange ordførere Ap bør klare ved valget neste høst.

- Men vi må øke antallet, det er klart, og jeg tror det er realistisk, sier Næss.
Hvis Ap skal klare å gjenerobre viktige posisjoner er det bl.a. viktig at partiet klarer å inngå allianser med KrF, som ofte kommer på vippen.

-Nasjonalt er jo det krevende nå, men regionalt og lokalt stiller det seg ofte annerledes. Vi må drøfte hva vi kan gjøre, sier Næss.

Gleder seg

Jon Rolf Næss sier han gleder seg til å ta fatt på lederoppgaven.

- Jeg har sittet i styret i to år og synes det har vært interessant. Nasjonalt er partiet i opposisjon. Jeg tror det er viktig å jobbe ideologisk i tida framover.

- Tilhører du høyre- eller venstresiden i partiet?

- Jeg føler jeg står nokså midt i midten, sier Næss. Men tilføyer: - Kanskje svakt til høyre.

Jon Rolf Næss og Laila Øygarden

Fylkesleder Jon Rolf Næss møter Laila Øygarden, som var partiets fylkesordfører i forrige periode.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Les også: - Nei til fylke uten sykehus.

Les også:Tre Ap-ordførere vil fortsette.