NRK Meny
Normal

Vil få slutt på bråket

Høye bøter og sivilt politi skal stoppe bussbråk.

Bussjåfør
Foto: Keilen, Berit / SCANPIX

Det settes nå inn sivilt politi om bord på nattbussen mellom Søgne og Kristiansand, etter blodige slåsskamper mellom passasjerer.

Sjåførene må forlate bussene fordi folk slåss ombord, og bussene må vaskes for blod.

De som lager bråk kan nå vente seg bøter på inntil 10 000 kroner.

LES: FYLL OG BRÅK PÅ SØGNEBUSSEN

Prosjektet kjøres fra nå og ut februar, og dersom det ikke oppnås ønsket resultat, vil nattbussen bli lagt ned.

Uakseptabelt

- Det er uakseptabelt å ha det slik, så dette må vi gjøre noe med. Det er alvorlig når bussjåførene som er på jobb ikke kan få utført arbeidet sitt på grunn av bråk, sier ordfører Solveig Kielland Larsen i Søgne.

NETT-RADIO: KAN IKKE TOLERERES

Hun har tatt initiativ til prosjektet for å stoppe bråket, sammen med politiet og busselskapet.

Sivilt og uniformert politi

Lensmann i Søgne og Songdalen, Terje Pedersen

VARSLER MEGABØTER: Lensmann i Søgne og Songdalen, Terje Pedersen, sier fokuset først og fremst vil ligge på bøtelegging.

Foto: Asbjørn Odd Berge / NRK

Lensmann Terje Pedersen sier de vil ha flere politifolk i arbeid med nattbussen.

NETT-RADIO: LENSMANN TERJE PEDERSEN OM BUSSBRÅKET

- Vi vil ha sivile politifolk om bord på bussen som skal konsentrere seg om å bøtelegge ungdommer som gjør ting de ikke har lov til. I tillegg vil vi ha politifolk i uniform både der bussen starter og stopper, sier Pedersen.

Rutene kan legges ned

Administrerende direktør Oddvar Abrahamsen i Bussen as, sier det må bli en slutt på de vanskelige arbeidsforholdene for sjåførene.

NETT-RADIO: ABRAHAMSEN OM BUSSBRÅKET

- Sjåførene forteller om masse bråk, fyll og slåssing om bord. Ungdommene er til tider helt rabiate og bussene utsettes for hærværk. Blir det ikke slutt nå, vil ruta bli lagt ned, sier Abrahamsen.

Bråket ikke nytt

Bråket på kvelds- og nattrutene mellom Kristiansand og Søgne er ikke nytt. Kamaeraovervåkning og vakthold har tidligere blitt satt inn for å stoppe bråket. Nå har slåssingen blusset opp igjen.

- Vi setter nå inn to busser for å spre passasjerene mer og gjøre dem mer oversiktlige. Vi har tidligere også hatt problemer på andre ruter, men det spesielle med Søgne-bussen er at dette har holdt på i så langt tid og at det har blusset opp om igjen og om igjen, sier Abrahamsen.

Det er kveldsbussen fra Søgne til Kristiansand klokka 23.45 og nattbussen fra Kristiansand til Søgne klokka 03.15 fredag og lørdag som er utsatt. Flere sjåfører har stoppet og forlatt bussen når slåsskampene har pågått.