Hopp til innhold

Vil bygge Elias-park i Kristiansand

Det skal bygges en temapark med den populære redningsskøyta Elias på Hamresanden i Kristiansand.

Redningsskøyta Elias

Barne-tv-serien, Redningsskøyta Elias, er svært populær blant barn.

Foto: Filmkameratene / SF Norge

Det bekrefter innovasjonsselskapet Innoventus overfor NRK. Ifølge selskapet vil dette ha stor betydning for turistnæringen i landsdelen.

Innoventus har tidligere vært involvert i planene rundt etableringen av Knerten-land i Lyngdal.

Kan trekke barn og unge til Sørlandet

– Det er en flott mulighet for landsdelen til å få nok en attraksjon som kan trekke barn og unge til Sørlandet, sier leder i Innoventus, selskapet som er med og utvikler planene, Terje With Andersen, til NRK.

(Artikkel fortsetter under bildet)

Elias-land

Her er gjengen bak prosjektet: Sigurd Slåttebrekk, opphavsmann for Elias, David Reme, BRG, Nicolai Jarlsby, Redningsselskapet, Cornelius Verkerk, Hamresanden, Håkon Rekstad, produser i Animando og Terje With Andersen, Innoventus.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Redningsskøyta Elias er et norsk barnekonsept der Alf Knutsen og Sigurd Slåttebrekk står bak ideen. Den første boken kom ut i 1998. Barnekonserten ble senere 3D-animert for TV av John M. Jacobsen og selskapet hans Filmkameratene.

– Dette er en figur som lett assosieres med det vi er vant til med båtliv på Sørlandet. Jeg tror det kan styrke landsdelen som et spennende reisemål for både norske og utenlandske turister, sier han.

Positivt med nærheten til Dyreparken

Andersen tror også en ny temapark kan føre med seg noe positivt for næringslivet på Sørlandet.

– Ringvirkningene for næringslivet og turistbedriftene i landsdelen vil være store. Så i sum tror jeg dette kan være veldig positivt for landselen, sier han.

Den planlagte temaparken skal ligge på Hamresanden, ikke langt unna Dyreparken i Kristiansand, men Andersen tror at nærheten til Dyreparken kun er positivt.

– Hvis du har sett utviklingen i Orlando i Florida der det snart er 10-12 fornøyelsesparker i nærheten av av hverandre, er nettopp det at de ligger så tett noe som styrker området som destinasjon, sier han.

Hemmelighetsfull

Torsdag skal det være en pressekonferanse på Hamresanden som starter klokken 13.00. Der er det ventet at det kommer mer informasjon om den planlagte parken.

Når det gjelder samarbeidspartnere og økonomi rundt den planlagte temaparken er Andersen foreløpig svært hemmelighetsfull.

– Vi ønsker at dette skal komme som en hyggelig nyhet og vi ønsker at alle skal få nyheten samtidig, sier han.

Er det snakk om store summer?

– Ja, det er det. Det blir fort en del kroner. Hvis dette lar seg realisere er det dyktige mennesker bak og jeg tror det kan bli et fint tilskudd til landsdelen, avslutter han.

Også samfunnsøkonomisk kan dette ha enorm betydning for landsdelen, sier rådgiver Ari Mathisen fra innovasjonsselskapet Innoventus til NRK.