Vil bruke verneområde til camping

Hovefestivalen vil bruke større deler av verneområdet på Hove til camping under årets festival. Dette er helt greit, mener kommunen.

Hove

Tidligere har flere jorder vært benyttet til campingplass under Hovefestivalen, men i år blir det campingliv i verneområdet på Hove.

Foto: Pål Tegnander / NRK

Tidligere har festivalen brukt flere jorder til teltplasser, men bøndene i området skal nå bruke disse områdene til dyrking.

Terje Stalleland

Daglig leder Terje Stalleland ved Hove leirsenter tror ikke verneområdet tar skade av campingaktivitet i forbindelse med Hovefestivalen.

Foto: Pål Tegnander / NRK

Dermed må Hovefestivalen ta i bruk landskapsvernområdene for å huse alle festivaldeltakerne som skal overnatte i telt.

Leder ved Hove leirsenter, Terje Stalleland, tror ikke festival­deltagerne vil ødelegge det populære turområdet på Hove.

– Det er et verneområde og da skal man være forsiktig. Man har jo prøvd litt i fjor og høstet erfaringer. Det gikk bra i fjor og da kan man jo utvide litt i år, sier Stalleland.

  • LES OGSÅ:

Unntak fra campingforbudet

Tradisjonelt går det ikke stille for seg på campingområdene på Hove under Hovefestivalen, og det er også mye søppel knyttet til campinglivet som i år også vil ramme deler av verneområdet.

Bygartner Jann B. Nilsen

Bygartner Jann B. Nilsen sier Hovefestivalen har fått tillatelse til camping i verneområdet.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Men festivalen har fått skryt fra vernemyndighetene for oppryddingen etter festivalen tidligere år.

Hove har egentlig campingforbud for å ta hensyn til friluftslivet i området, men det er gjort unntak fra dette forbudet for Hovefestivalen.

Det sier bygartner Jann B. Nilsen i Arendal kommune.

– Dette er en strategi som kommunen har valgt å gå inn på. Man ønsker festivalen velkommen og gir dispensasjon for å kunne gjennomføre festivalen, sier Nilsen.

Han sier fordelene er større enn ulempene ved å tillate camping i verneområdet.

– Dette gjelder en tidsavgrenset periode, og ringvirkningene er betraktelig større for Arendals-området som helhet enn de negative konsekvensene for enkelte turgåere i verneområdet, sier han.