Hopp til innhold

Vil bøtelegge de som gir penger

To sentrale Frp-politikere i Kristiansand vil bøtelegge folk som gir penger til tiggere.

Tigging

Frp-politikerne ser for seg at kristiansandere kan ilegges 4 500 kroner i bot for å gi penger til tiggerne i byen (Illustrasjonsfoto).

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Bystyrerepresentant Sissel Andersen og nestleder i Kristiansand Frp, Steinar Bergstøl Andersen, ønsker å gjøre noe med tiggerne i Kristiansand.

Bergstøl Andersen vil fremme et forslag om bøtelegging av givere på neste styremøte i partiet, med sikte på å få dette vedtatt som offisiell politikk for Kristiansand Frp.

Steinar Bergstøl Andersen (Frp)

Steinar Bergstøl Andersen ønsker at bøtelegging av folk som gir penger til tiggere skal bli offisiell politikk for Kristiansand Frp.

Foto: Privat

De to politikerne ser for seg at Kristiansand kan føre samme politikk som i Litauens hovedstad Vilnius, hvor myndighetene har bestemt at man kan få ei bot på nærmere 4 500 norske kroner for å gi tiggere penger.

– Jeg mener at istedenfor å kriminalisere tiggerne, så burde man snu seg 180 grader rundt og kriminalisere de som gir penger. Ei bot på 4 500 kroner, som de har i Vilnius, syntes jeg er tilfredsstillende, skriver Bergstøl Andersen i ei pressemelding.

Vil at folk skal gi til organisasjoner

Frp-politikerne ønsker at folk i stedet for å gi penger direkte til tiggerne, skal gi penger til veldedige organisasjoner som vil hjelpe tiggerne.

– Hvis man legger til grunn at tiggerne er i Norge for å anskaffe seg midler som de skal bruke på klær og mat, så må et slik forbud være et godt tiltak.

Sissel Andersen

Sissel Andersen (Frp) ønsker å gjøre noe med tiggerne i Kristiansand.

Foto: Skår, Kari Løberg / NRK

– Istedenfor at mennesker blir tvunget til å stå ute i den bitende kulda, så kan mennesker som ønsker å gi penger heller gi til organisasjoner som ønsker å hjelpe.

Bergstøl Andersen mener også at et annet godt tiltak kan være å ha innsamlingsdunker slik som Fretex har, der man kan gi klær til tiggere.

– Vi har en politisk situasjon nasjonalt der man har fjernet løsgjengerloven. Det vil si at man må fremme egne kreative tiltak for å redusere tigging. Jeg vil fremme et slikt forslag på neste styremøte i Kristiansand Frp, med sikte på å få dette vedtatt som offisiell politikk for Kristiansand Frp, sier Steinar Bergstøl Andersen.

Dersom forslaget får flertall, vil Sissel Andersen fremme dette forslaget som en interpellasjon i bystyret.

Vipers i «final4»
Spiller nå
Vjakhireva: – Du får eit betre svar om to timar 01:54
Neste