Facebook-mobilisering mot dyreparken

Facebook-gruppa "Boikott Kristiansand Dyrepark" har over 900 likes etter at det ble kjent at dyreparken har avlivet sine seks kenguruer.

Boikott facebook-gruppe

Facebook-gruppa 'Boikott Kristiansand Dyrepark' har fått over 900 likes etter at det ble kjent at parken har avlivet sine seks kenguruer.

«Skam dere, det er helt utrolig at dere kan bruke en logikk som tilsier at kenguruene kunne drepes for å gi plass til andre dyr. Jeg kommer aldri til å besøke Dyreparken igjen».

Reidun Johannesen

– Avgjørelsen om å avlive disse dyrene strider mot alt jeg trodde Kristiansand dyrepark sto for, sier dyreforkjemper Reidun Johannesen.

Foto: Svein Johnsen/NRK

Det skriver en engasjert person på Facebook-gruppen «Boikott Kristiansand dyrepark», som i løpet av to dager har fått over 900 likes.

– Jeg synes det er bra at folk engasjerer seg i dyrevelferdsspørsmål og holdninger til dyreparker, sier Reidun Johannesen, som er engasjert i flere dyrevelferdsorganisasjoner.

Onsdag denne uken ble det kjent at Kristiansand Dyrepark har avlivet sine seks wallaby-kenguruer for å gi plass til den nye geparden, som kommer til våren. Dét har fått mange folk til å reagere.

Skuffet over dyreparken

– Jeg er fryktelig skuffet. Det strider mot alt jeg trodde dyreparken stod for. Jeg mener de bør beklage, og de bør de få en generell holdningsendring med tanke på slike avgjørelser, synes Johannesen.

debatt fra face

Hun mener det er for lettvint å si at de har forsøkt andre løsninger, som å få noen andre parker til å overta kenguruene uten å lykkes.

– Jeg synes det blir for lettvint å si at de ikke har funnet noen andre løsninger, og derfor må gjøre dette, sier Johannesen.

Enkelte forsvarer samtidig dyreparken på Facebook-gruppa som vil boikotte parken, og mener det er synd at man ikke legger vekt på hva parken gjør for utrydningstruede dyrearter.

Faglig ansvarlig for dyrene i parken, Rolf Arne Ølberg, uttalte til NRK onsdag at det lenge har vært planen at de skulle slutte å ha kenguruer. Området som de befant seg i, var et av parkens eldste, og skal nå bli en del av «Afrika».

– Det har ikke vært noe enkelt valg, og vi har jobbet med å finne en ny plass til dem, sa Ølberg.

positiv nettkommentar

– Trist situasjon

Per Arnstein Aamot

– Vi synes jo selvfølgelig det er veldig trist, sier direktør i Kristiansand Dyrepark, Per Arnstein Aamot.

Foto: Liv Eva Welhaven Løchen/NRK

Direktør i Kristiansand Dyrepark, Per Arnstein Aamot, sier de synes situasjonen er trist.

– Vi synes jo selvfølgelig det er veldig trist, og vi skulle gjerne sett at ikke vi var i den situasjonen, sier Aamot.

– Frykter dere at slike Facebook-grupper som nå opprettes skal skade dere?

– Nei, vi vel ikke akkurat det, men det er ikke bra for oss at noen går til det skritt å lage en slik gruppe, svarer Aamot.

Han sier de har forsøkt å svare etter beste evne på henvendelser som har kommet etter at saken ble kjent.

– Vi har brukt de siste dagene på å svare de som har henvendt seg direkte og de som har skrevet på våre Facebook-sider. Vi står for det vi har gjort, men vi respekterer også at noen er uenige med oss, sier Aamot.

Det har vakt sterke reaksjoner at Dyreparken i Kristiansand har valgt å avlive seks kenguruer. Begrunnelsen er at de nye gepardene trenger plassen når de kommer til våren.

Kenguruer avlivet