NRK Meny
Normal

– Har veldig lyst til å bli ordfører

En rørt og glad Mette Roth uttrykker et stort ønske om å bli ordfører etter at ordfører Arvid Grundekjøn i går kveld gikk langt i å lansere henne som hans etterfølger i ordførerstolen.

Mette Roth

Mette Roth har vært leder av oppvekststyret i tre år. Arvid Grundekjøn ser større oppgaver for henne etter valget neste høst.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Jeg tenker at jeg har veldig lyst til dette her, men det er jo ikke jeg som bestemmer. Det er det partiet og nominasjonsmøtet som gjør.

– Du har lyst til å bli ordfører?

– Ja, det har jeg. Veldig lyst. For det første frister selve jobben, og jeg synes politikk er kjempegøy. Det har vært veldig spennende, disse tre årene jeg har vært med, og jeg tror... ja, jeg tror jeg kunne gjort en god jobb, sier hun.

– Særdeles energisk og dyktig

Da Grundekjøn offentliggjorde at han gir seg som ordfører i Kristiansand etter valget neste høst, rettet han samtidig søkelyset mot Mette Roth som en god kandidat til å overta.

Hans omtale av henne var overstrømmende; 'særdeles energisk', 'dyktig' og 'hun kan takle enhver oppgave som partiet gir henne', var noe av den rosende omtalen han tilkjennega.

Arvid Grundekjøn

Ordfører Arvid Grundekjøn talte under de fire styrende partienes oppsummering for det siste året i Kristiansand bystyre. Han lanserte Mette Roth som en god ordførerkandidat for Høyre.

Foto: NRK/Svein Sundsdal

Tidligere er fylkesleder Harald Furre i Vest-Agder Høyre foreslått. Grundekjøn pekte altså på Roth.

Bodd i Kristiansand i 36 år

Mette Roth er født og oppvokst i Bergen, men har bodd i Kristiansand i 36 år. Hun er gift og har tre barn.

Hun er utdannet lektor med nordisk hovedfag, og jobber for tiden i Forsvaret. De siste tre årene har hun vært leder av oppvekststyret i Kristiansand bystyre.