Klar til å ta rollen som fylkesordfører

Kristoffer Lyngvi fra Arendal ønsker å overta som fylkesordfører etter Bjørgulv Sverdrup Lund (H), som slutter etter valget i 2015.

Kristoffer Lyngvi nominert

Kristoffer Lyngvi (H) ble i dag presentert som kandidat til å bli fylkesordfører i Aust-Agder.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Medlemsmøtet i Arendal Høyre har pekt ut Kristoffer Lyngvi som deres kandidat til å toppe valglista. Lyngvi er nestleder i Aust-Agder Høyre og er medlem av bystyret i Arendal og Aust-Agder fylkesting.

Klar til å ta jobben

– Personlig synes jeg han er en ypperlig kandidat, sier lederen av Arendal Høyre, Roar Gundersen til nrk.no.

Selv sier Lyngvi:

– Jeg har stilt meg til disposisjon for partiet og er klar til å ta rollen som fylkesordfører.

Men Lyngvi får hard konkurranse. Blant annet fra Torunn Ostad fra Grimstad, som også har bred erfaring fra både kommune- og fylkespolitikken. Det er ventet at medlemsmøtet i Grimstad Høyre i kveld peker ut henne som kandidat.

Torunn Ostad

Torunn Ostad er klar til å utfordre Lyngvi.

Foto: Jan Espen Thorvildsen

– Jeg har sagt til partiet at jeg lyst til å gjøre en jobb i fylkespolitikken, og at de kan plassere meg der de har best bruk for meg. Det blir viktig med et godt lag av politikere.

– Har du lyst til på bli fylkesordfører?

– Det er en veldig spennende jobb for alle som er glade i politikk.

Lyngvi og Ostad er nå favorittene. Men andre navn nevnes også.

Flere navn

Birkenes-ordfører Arild Windsland er en outsider.

– Hvis jeg blir spurt av nominasjonskomite, vil jeg vurdere det nøye, sier Windsland.

Rune Hagestrand, tidligere ordfører i Gjerstad, nevnes også som en kandidat. Men Hagestrand har bestemt seg for å stille som ordførerkandidat i Gjerstad igjen, hvis partiet ønsker det. Han vil fortsette i fylkestinget, men ikke som listetopp.

Nominasjonskomiteen i Aust-Agder Høyre må nå velge mellom kandidatene. Komiteen kommer snart med sitt forslag, men det er nominasjonsmøtet i november som avgjør.

Selv om Høyre har fylkesordføreren i dag, er det slett ikke sikkert at partiet klarer å beholde posisjonen etter neste valg. Arbeiderpartiet vil kjempe for å gjenvinne vervet, og KrF vil nok også prøve å erobre ordførerklubba. Partiet har varaordføreren i dag.