Honningbarna vil bli årets live-band

Honningbarna er et av fem band som er nominert i kategorien Årets liveband under P3s nye musikkprisutdeling, P3 Gull.

Honningbarna vil ha pris

Prisen for Årets liveband er viktigere å vinne enn en Spellemann, sier gutta i Honningbarna.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Etter 20 år som radiokanal starter P3 sin egen musikkpris, P3 Gull. Et av de fem bandene som er nominert til Årets liveband er Honningbarna, og gutta sjøl er smigret.

– Vi synes jo selvfølgelig selv at vi er Norges beste liveband, men det er alltid smigrende å få bekreftelse fra andre på det vi holder på med, sier vokalist Edvard Valberg.

LES MER OG STEM: Hvem er råest live?

Viktigere enn Spellemann

Bandet debuterte i 2010 med EP-en Honningbarna, og siden da har gutta vunnet mange priser for sin sørlandske punkrock. I 2011 fikk de Spellemannsprisen i kategorien Rock. Samme år ble de Årets Urørt, og i fjor vant de tittelen «Tidenes Sørlandslåt», en kåring som Fædrelandsvennen sto bak.

Artikkelen fortsetter under bildet

Honningbarna vil ha pris

Gutta i Honningbarna sier de er i sterk konkurranse og håper folk stemmer dem frem. Fra venstre; Lars Emmelthun, Edvard Valberg, Christoffer Trædal og Fredrik Justnes. Nils Jørgen Nilsen var ikke til stede.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Men for gutta henger akkurat denne nominasjonen høyt. De mener det er viktigere å vinne «årets liveband» enn for eksempel en spellemannspris.

– Vi er jo først og fremst et liveband, og ikke et studioband. Derfor er en slik tittel viktigere enn for eksempel en spellemannspris, sier bassist Lars Emmelthun, før gitarist Fredrik Justnes fortsetter.

– Alle prisene vi har vunnet er for innspilt musikk, enkeltlåter eller album. Men 80 prosent av tida og energien vår legger vi i konsertene våres. Det er dette som er vårt arbeidssted og her vi liker oss best, sier Justnes.

Holder konserter daglig

Honningbarna

Det er på scenen gutta i Honningbarna trives best.

Foto: Øystein Torheim

Gutta i Honningbarna har holdt nærmere 80 konserter siden de slapp sin tredje plate, Verden er enkel, i mars i år. Nå venter en ny turne i Sverige neste uke.

– Det er på veien og på konsertene man skaper og lager noe sammen, og vi vil gjerne ha publikum med på skaperprosessen slik at hver konsert blir unik, sier Fredrik Justnes.

Nå håper de mange vil stemme fram Honningbarna til seier. Dersom gutta skulle vinne Årets liveband håper de å stå på de viktigste scenene når festivalsommeren kommer.

– Vi er i hard konkurranse med de andre bandene. Hvis vi likevel skulle vinne, kan det gi oss en plass på de viktigste scenene i Norge og Europa. Ikke bare de nest viktigste, sier vokalist Edvard Valberg.

De andre nominerte til Årets liveband er Kvelertak, Kaizers Orchestra, Bendik og Karpe Diem. Selve showet, P3 Gull, går av stabelen 29. november på Sentrum Scene.

"Verden er enkel" har Honningbarna kalt sin andre CD, som kommer i dag. Og i kveld går startskuddet for en omfattende turné i inn- og utland.

Honningbarna klare for turné tidligere i år