Vil beholde politimesteren i Kristiansand

– Det er viktig å ha politimesteren midt i Agder, sier varaordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen. Han ser ingen grunn til å flytte politimesterembetet fra Kristiansand til Arendal.

Jørgen fengsel

Varaordføreren i Kristiansand vil ikke flytte politimesterembetet fra Kristiansand til den nye politihuset på Stoa i Arendal.

Arendals varaordfører Anders Kylland (Frp) tok i går til orde for å flytte politimesterembetet i Agder politidistrikt fra Kristiansand til Arendal, og inn i det nye politihuset som er under bygging like ved E18 på Stoa.

Nytt politihus på Stoa i Arendal

På Stoa, ved siden av brannstasjonen, like ved E18, bygges den nye politistasjonen i Arendal.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Best å beholde politimesteren i Kristiansand

Selv om Kristiansands varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) forstår Kyllands ønske, ser han ingen grunn til at politimesteren burde forlate Kristiansand til fordel for det nye politihuset på Stoa i Arendal.

– Sett med mine øyne fra Kristiansand er det best å beholde politimesteren i Kristiansand, sier Kristiansen.

Dermed er det duket for en ny lokaliseringsdebatt i Aust- og Vest-Agder.

– For oss er det viktig at en slik funksjon er midt i Agder. Man må også tenke på den vestre delen av Agder, da tenker jeg spesielt på Flekkefjord.

– Sett med mine øyne, fra Kristiansand, er det best å beholde politimesteren her, sier Kristiansen.

Varaordfører Jørgen Kristiansen (Krf)
Jørgen Kristiansen

Kristiansands varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) ser helst at politimesteren i Agder fortsatt skal ha sitt hovedsete i Kristiansand.

Foto: Sindre Hopland/NRK
Bjørgulv Sverdrup Lund

Aust-Agders fylkesordfører Bjørgulv Sverdrup Lund synes det er fornuftig å diskutere hvor politimesteren skal ha sitt hovedsete.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Man må ha en god fordeling

Partikollega Kjell Ingolf Ropstad, som er nestleder i justiskomiteen på Stortinget, er positiv til at Arendal skal få noen av oppgavene, men vil først lytte til politiet.

– Fordeling av hovedsetene i de nye politidistriktene vil være opp til politidirektoratet å bestemme. Men fra Stortinget sin side har vi vært opptatte av at man skal ha en god fordeling i hele distriktet. Så det å i alle fall se på mulighetene for å legge noe til Arendal er et godt forslag, sier Ropstad.

– Fornuftig

Fylkesordfører Bjørgulv Sverdrup Lund i Aust Agder, mener dette er noe regionen må våge å diskutere.

– Nå er vi i en situasjon der ganske mange store virksomheter skal organiseres og fordeles, og da syntes jeg det er fornuftig å ta med oss hele bildet, sier Lund.