Vil lokke med fristende reklamevideo

Ny reklamevideo skal gi et nytt og bedre bilde av Tvedestrand kommune.

Reklamefilm om Tvedestrand

Slike bilder i en ny reklamevideo skal rette opp inntrykket av Tvedestrand.

Foto: Playgarden AS

Ordfører Jan Dukene vil bruke avanserte videobilder av de vakreste perlene og beste arrangementene i området, i kontrast til det litt dystre inntrykket en vanligvis får av kommunen på nettet.

Filminga av den flunkende nye reklamevideoen er i full gang, og et TV-team som har fått oppdraget, har allerede tatt «glansbilder» fra Lyngør, Furøya og Tvedestrand sentrum.

Helikopterbilder

På en av årets vakreste dager, brukte TV temaet et avansert fjernstyrt helikopter, et såkalt oktokopter, som svevde over lokale tresjekter og besøkende i ferieperla, som i 1991 ble kåret til Europas best bevarte tettsted av Europakommisjonen.

Jan Dukene ordfører Tvedestrand

Jan Dukene vil rette opp inntrykket av kommunen med en spektakulær reklamefilm.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Vi gjorde internett søk på Tvedestrand kommune, og resultatet som kom opp var ikke spesielt hyggelig, sier ordfører Jan Dukene.

–Det handlet om falleferdige bygninger uten maling, og en del andre negative medieoppslag.

Nå vil ordføreren og prosjektet Byløft, bokstavelig talt løfte inntrykket av kommunen, og reklamevideoen er en del av dette arbeidet, forklarer Dukene.

Tvedestrand lager egen reklamefilm.

Se videobilder tatt til den kommende reklamefilmen. (Uten lyd.)

Lokal TV fotograf

For to år siden tok TV-fotografen, Thomas Thomassen i firmaet Playgarden AS, kontakt med Tvedestrand kommune med forslag om å gjøre nye og bedre filmopptak fra området.

Thomassen har selv vokst opp i byen, og var lite imponert av det han fant på nettet.

– Det som lå ute av video var gammelt og dårlig, og preget av negative oppslag. Jeg har lenge hatt lyst å bidra positivt for å gi et bedre inntrykk av hjemkommunen min.

Opptak av reklamefilm for Tvedestrand kommune

Thomas Thomassen (tv) i full gang med filminga fra Tvedestrand ved hjelp av oktokopter med kamera.

Foto: Playgarden AS

Ut på Youtube

Reklamefilmen fra Tvedestrand skal etter planen være ferdig i høst, og smakebiten du kan se her, er ikke det endelige resultatet, presiserer Thomassen.

Han skal lage to versjoner med godbiter fra hjemkommunen, en` på 30 sekunder og en` på 3 minutter.

I tillegg til vakre levende bilder fra Tvedestrand, fra lufta og fra land, er det også gjort opptak fra åpningen av Tvedestrand badepark i Tjenna i sentrum, og senere vil også Tvedestrandsregattaen stå for tur.

–Målet er å spre bildene på Youtube og andre nettsteder, og ha den som et verktøy når kommune og næringsliv skal profilere Tvedestrand, sier leder for Byløftprosjektet, Anette Pedersen.

Hun sier samarbeidet med Thomassen har gjort prosjektet spiselig for en slunken kommunekasse, og prosjektet skal ha kostet i underkant av 100 000 kroner.

Oktokopter i reklamefilm om Tvedestrand

Avansert kamerateknologi skal gi et forlokkende inntrykk av Tvedestrand.

Foto: Playgarden AS