Slår neppe verdensrekorden

Andreas Thorkildsen tror ikke han noen gang kaster lengre enn 98,48 meter.

Andreas Thorkildsen i Zürich
Foto: STEFAN WERMUTH / REUTERS

Andreas Thorkildsens trener, Åsmund Martinsen, åpner for at den doble OL-mesteren aldri vil kunne slå verdensrekorden i spyd.

- Dagens rekord på 98,48 meter er for god, og ble satt på et åpent stadion hvor vinden kan løfte spydet, sier Martinsen til Fædrelandsvennen.

Han tror Jan Zeleznys 12 år gamle verdensrekord kan bli stående i lang tid, for alle store stevner går nå på moderne arenaer som er lukket, slik at vinden ikke kan ta tak i spydet.

Best i tøff konkurranse

- Andreas er best når det gjelder. Han får som regel bare ut sitt aller beste i de største stevnene og når konkurransen er tøffest, sier Martinsen.

Andreas Thorkildsen og trener Åsmund Martinsen

Andreas Thorkildsen og trener Åsmund Martinsen.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

For at Thorkildsen skal i det hele tatt skal være i nærheten av å ta verdensrekorden må han først kaste 93-94 meter på lukkede arenaer, mener treneren. Deretter kan det bli aktuelt å dra et sted med mye vind - for å prøve å sette verdensrekord.

Thorkildsen kaster i kveld spydet for nest siste gang denne sesongen under Golden League-stevnet i Brussel. Men det kan altså neppe ventes noen verdensrekord i Brussel.