NRK Meny
Normal

– Vi vil fange drømmene dine

Denne uka er «drømmefangere» fra NRK Sørlandet på jakt etter dine drømmer.

Drømmefangerne på Sørlandet

Nina Eilertsen og Kai Stokkeland samler denne uka inn drømmer fra hele Sørlandet

NRK vil gjennom prosjektet «Drømmer for Norge» fange nordmenns drømmer og framtidstanker 200 år etter at vi fikk vår egen grunnlov.

NRK-medarbeiderne Nina Eilertsen og Kai Stokkeland er de utvalgte drømmefangerne på Sørlandet, og skal denne uka ut til bibliotek og bedrifter over hele Agder for å samle inn våre drømmer om framtida.

– Dette er jo et nasjonalt prosjekt. Derfor er det jo viktig at vi fra Sørlandet får lagra våre drømmer også, for disse drømmene skal arkiveres og lagres i tusen år, sier Kai Stokkeland til NRK.no.

nrk.no/drommer

Ideen er å høre hva folk er opptatt av nøyaktig 200 år etter at Eidsvollmennene la grunnlaget for det samfunnet vi har i dag. Håpet er å skape et unikt tidsbilde og dokumentasjon av Norge anno 2014.

– Vi skal ha stor takhøyde for hvilke drømmer som blir publisert, så det er ikke bare de store framtidsdrømmene som er tiltenkt prosjektet. Det er også lov til å drømme om at Start skal holde seg i Eliteserien, sier Nina Eilertsen til NRK.no.

«Drømmeboksen»

Drømmeboksen

Fram til 16. mars kan du dele dine drømmer i drømmeboksen. Her fra Kristiansand folkebibliotek.

Foto: Ragna Marie Henden

De siste ukene har en blå «drømmeboks» stått installert på bibliotek over hele landsdelen. Her kan folk fortelle hva de drømmer om, mens det hele blir filmet av et webkamera.

Fra klokken 18.30 mandag kveld kan du også risikere å bli intervjuet av NRK på Kristiansand folkebibliotek. Du vil også kunne lese inn din drøm i «drømmeboksen». Biblioteket vil bemanne ekstra for å fange opp flest mulig drømmer i kveld.

Tre måter

NRK ønsker å samle drømmene i en tidskapsel som bevares for framtida. Samtlige drømmer vil bli arkivert i Nasjonalbibliotekets fjellmagasin i Mo i Rana. For å registrere din drøm, har du tre muligheter, opplyser Kai Stokkeland.

– Vi skal som sagt reise rundt på Sørlandet denne uka og samle inn så mange drømmer som mulig, og startet i dag på biblioteket i Lillesand.

En annen mulighet er å gå inn på nrk.no/drommer. Der kan du selv laste inn din egen drøm ved å følge en enkel oppskrift.

En tredje mulighet er å ta kontakt med NRK Sørlandet på telefon 38121212, eller på våre Facebook-sider NRK Sørlandet for å få registrert drømmen din.

Jorun forteller hvordan du kan sende inn DIN drøm for fremtiden

Jorun Vang er prosjektleder for «Drømmer for Norge» og forklarer her hvordan du kan sende inn din drøm.