Mannskoret Vestergabet fra Kristiansand på Sørlandstoppen

Vestergabet & Jon Kleveland er nykommer onsdag 4.februar med "Snarvei til en kvinnes hjertedør".

Jon Kleveland + Vestergabet
Foto: Anders Martinsen / Anders Martinsen

Sørlandstoppen er NRK Sørlandets musikkliste med utøvere fra Aust- og Vest-Agder. Vi mottar mye musikk fra både amatører og etablerte musikere som vil prøve musikken sin på Sørlandstoppen. Denne gang falt juryens valg på det dyktige og humoristiske mannskoret Vestergabet med tilhold i Kristiansand Frikirke.

Vestergabet
Foto: Anders Martinsen

Fantastisk dirigent

Vestergabet, med dirigent Jon Kleveland fra Mandal i spissen, har laget en cd "Med slips" som ble utgitt under Dark Season Festival 2008 i Kristiansand. Den består av et dusin sanger som alle tar utgangspunkt i det å være mann, men er også en hyllest til kvinnen. Sangene er humoristiske og ironiske og har vakre tekster om livet som alle vil kunne identifisere seg med. De er hentet fra Vestergabets cabaret "Mannens følelsesliv fra Æ til Å" som ble en kjempesuksess for koret med mange fulle hus. Jon Kleveland har skrevet og arrangert musikken, mens Tore Thomassen fra Lillesand har laget de gode tekstene.

Korsang utfordrer poplåt

Vestergabet utforder Sørlandstopplista som for tiden toppes av popynglingen Ingunn Jaabæk fra Øvrebø, etterfulgt av av gruppa Marbletown med frontfigur fra Flekkefjord, Steffen Jakobsen fra Grimstad, Keith Austin, bosatt i Åmli og Torstein Sødal fra Kristiansand. Sørlandstoppens jury avgjør, sammen med lytternes egne poeng, rekkefølgen på lista.

Stemmeliste

1. Who I really am / Ingunn Jaabæk

2. Johanna Fair / Marbletown
3. Hard Working Man /Steffen Jakobsen
4. Sober, Sick & Sorry / Keith Austin
5. In a moment / Torstein Sødal 6. Snarvei til en kvinnes hjertedør / Vestergabet & Jon Kleveland