NRK Meny
Normal

Venstre snur: – Vil ikke stoppe p-hus-byggingen

Venstre vil ikke stoppe byggingen av parkeringshuset på Torvet i Kristiansand. Det ble klart på partiets gruppemøte mandag kveld.

Skal grave fram 50 skjeletter

Arkeologiske undersøkelser er allerede i gang på Torvet i Kristiansand.

Foto: Eirik Damsgaard / NRK

Dermed går det mot bygging av parkeringshuset på Torvet. Saken skal endelig avgjøres i bystyret på onsdag.

Gruppeleder i Kristiansand Venstre, Ivar Bergundhaugen, sier til NRK at Venstre og Senterpartiet ønsker å stå sammen og har landet på å anerkjenne det som et faktum.

– Det blir vanskelig å kunne bryte en allerede inngått avtale rent teknisk, samt at det vil ha uheldige signaler og konsekvenser.

– Det er snakk om fryktelige mye penger dersom en omkamp skulle startet. Vil støtte rådmannens innstilling, sier Bergundhaugen.

Striden rundt parkeringshuset

Striden rundt parkeringshuset under Torvet i Kristiansand sentrum har blitt en sak nesten alle i byen har engasjert seg i.

Tidligere i høst samlet interessegruppen «Torvets Venner» inn over 2000 underskrifter for å stoppe byggingen. De ville også gå til retten for å få stoppet utbyggingen, men ble avvist av Kristiansand tingrett.

Det er allerede satt i gang arkeologiske utgravinger før bygging av parkeringshuset, og i forrige uke advarte rådmannen politikerne i byen om at en byggestans kunne føre til et erstatningskrav på mist 50 millioner kroner.

Utbyggingen av parkeringshuset har også blitt klaga inn til EFTAs overvåkingsorgan ESA.

– Skuffende av Venstre

Arbeiderpartiets nestleder i Kristiansand, Trond Blattmann, sier de er skuffet over at Venstre nå snur i saken.

– Vi har oppfattet at de har hatt en annen holdning gjennom valgkampen. Det er vi selvfølgelig skuffet over, sier Blattmann til NRK.

– Har dere nå tapt denne saken?

– Slik som det ser ut nå er det flertall for rådmannens innstilling, men vi får se i bystyret på onsdag. Det kan jo komme andre forslag som er interessante å diskutere, sier han.