Veltet i fjor - tror på seier i år

Velten Thor Hushovd var utsatt for i klassikeren Paris-Roubaix i fjor gjorde at han tror det skal være mulig å vinne denne vårklassikeren i år.

Thor Hushovd

KLAR: Grismtad-syklisten Thor HUshovd tror det er mulig å gå helt til topps i klassikeren Paris - Roubaix.

Foto: Morten Holm / SCANPIX

Hushovd lå i brudd med Tom Boonen da han var uheldig og gikk over ende på det siste brusteinspartiet av løypa, 15 kilometer før mål . Boonen ga alt han hadde da Hushovd rullet rundt på brusteinene og vant i ensom majestet. Nordmannen endte på en sterk tredjeplass.

– Det er riktig at jeg var uheldig og veltet fra en mulig seier i Paris-Roubaix i fjor, og den velten er faktisk en liten motivasjon før denne klassikeren i år, for det var først da jeg veltet at jeg forsto at jeg kunne vinne dette rittet. Jeg var jo blant de aller beste, sier Hushovd til NTB.

Går for etappeseier

Nå står Hushovd på terskelen til en ny sesong, og han legger ikke skjul på at Paris-Roubaix er et av de største målene hans. Han satser også på andre vårklassikere som Flandern Rundt, men aller først skal han teste formen i Tirreno Adriatico et etapperitt Knut Knudsen vant i 1979, som den første og eneste
nordmann noensinne.

Hushovd har ikke noe mål om å vinne sammenlagt, men en etappeseier håper han å kunne sikre seg.

– Jeg skal ikke legge skjul på at jeg håper det skal være mulig å vinne en etappe i Tirreno Adriatico. Formen burde vært god nok til det, men det er et veldig høyt nivå i startfeltet i år. Alle de beste er med, så lett blir det ikke, men dersom jeg ikke skulle klare å gå helt til topps på en etappe, så vil ikke det bety all verdens, sier Thor Hushovd til NTB.

Han har vært gjennom en veldig god treningsuke hjemme i Monaco sammen med Tom Boonen og Philippe Gilbert, for å nevne noen.

Thor Hushovd (i grønt) under oppvarmingsrunden til Oslo Grand

MOTIVERT: Thor Hushovd kjører Tour de France også i år.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Kjører touren

– Jeg ser fram til Tirreno Adriatico som starter onsdag. Nå skal det virkelig bli godt å komme i gang, og det skal bli spennende å se hvordan formen er, og hvor jeg står i forhold til de andre, sier Hushovd som legger til at han føler seg veldig bra.

Han har allerede vært med i noen semiklassikere, og etter Tour de Algarve, der Hushovd slet tungt, var rittene Het Nieuwsblad og Kuurne-Bruxelles-Kuurne som små oppturer å regne.

Etter VM i fjor antydet Hushovd at han kunne komme til å droppe Tour de France i år, men det er ikke lenger aktuelt for ham.

– Jeg kommer til å satse alt og yte maksimalt i vårklassikerne med Paris Roubaix som det største målet. Deretter står Touren for tur. Målet er å vinne den grønne trøya nok en gang, og jeg er innstilt på å ta ut alt for å klare det, forteller Hushovd.

Hushovd brøt VM

SATSER MOT VM: Grimstad-syklisten Thor Hushovd har VM i Melbourne som et av årets store mål.

Foto: Idås, Bård / SCANPIX

Lader opp til VM

Etter Tour de France er planen å ta en litt roligere periode for å lade opp til sesongavslutningen der VM i Melbourne i Australia er det viktigste.

– Ved siden av Paris Roubaix er VM det største målet mitt, for selv om jeg ikke har sett løypetraseen i VM selv, blir det sagt at det er ei løypa som kan passe meg bra. Men jeg er avhengig av å være i super form for å lykkes i VM, sier Hushovd.

Det betyr at jeg kommer til å ta en pause for å bygge meg opp og samle overskudd etter Touren. Deretter kommer jeg til å kjøre Vuelta Espana som oppkjøring til VM. Det er i alle fall den planen jeg jobber etter nå, sier Thor Hushovd.