Normal

Veien kan bli stengt igjen

Mange bilister har sittet i kø i timevis på grunn av flom i Aust-Agder. På omkjøringsveien som ble benyttet da E18 ble stengt, ble det full stans i lang tid.

Flom E18 stengt ved Laget

Søndag måtte deler av E18 gjennom Aust-Agder stenges på grunn av flom flere steder.

Foto: Morten Krogstad / NRK

Vogntogsjåfør Tor Jan Gundersen er en av mange som måtte kjøre av E18 og inn på riksvei 41, som ble benyttet som omkjøringsvei.

Han har kjørt denne veien flere ganger før, noe som har vært helt uproblematisk. I dag ble det imidlertid full stans.

– Det har stått stille i en time og tjue minutter, men nå begynner det å bli litt bevegelse i trafikken. Jeg håper å være på farten igjen snart, sier Gundersen til NRK klokken 20.15 søndag kveld.

Han har sine teorier om hvorfor trafikken har blitt stående stille så lenge.

– Når det blir så himla mange biler, og ingen tar hensyn, blir det full stopp, sier han.

Selv har han fått tiden til å gå ved å høre på radio og snakke med sjåfører foran og bak seg. Han påpeker at han har med godt med mat og drikke, så han skal klare seg bra om det skulle drøye enda lenger.

Veien kan bli stengt igjen

Det var allerede i formiddag at det begynte å bli problematisk flere steder på E18 gjennom Aust-Agder. Strekningen Arendal – Kragerø var stengt i flere timer, men utover kvelden har en stadig større del av denne strekningen blitt åpnet igjen.

Klokken 20.30 søndag kveld var det bare strekningen mellom Fianesvingen i Tvedestrand og Gjerdemyra i Kragerø som fortsatt var stengt.

Ifølge Statens vegvesen er det skiltet omkjøring i begge retninger. Trafikken går nå på fylkesveg 415 fra Fianesvingen, videre på fylkesveg 414 over Myra og til fylkesveg 416 som kommer ut på E18 ved Akland i Risør.

Mye trafikk før E18 ble stengt

Søndag formiddag var deler av E18 i Aust-Agder oversvømt av vann. Slik så det ut ved Lundevannet i Tvedestrand før veien måtte stenges.

Statens vegvesen oppfordrer bilister til å ikke kjøre inn i flomrammede områder, men følge skilting og anvisninger fra politiet.

Politiet gjør oppmerksom på at veien kan bli stengt igjen. De patruljerer strekningen og følger med på situasjonen.

Vannet på vei tilbake

NTB melder at vannet er i ferd med å trekke seg tilbake fra E18, men at det er lokale forskjeller.

Søndag kveld begynte vannet ved Dalenkrysset mellom Arendal og Tvedestrand å stige igjen, og politiet ble nødt til å sperre ett av kjørefeltene og dirigere trafikken forbi.

Det er også andre veier som har vært stengt i løpet av dagen. Hvilke veier som er stengt, kan du sjekke på Statens vegvesens nettside.

Flom E18 Tvedestrand sperring Dalen

Søndag kveld steg vannet ved Dalenkrysset på nytt, og trafikken måtte dirigeres over i ett kjørefelt.

Foto: Morten Krogstad / NRK