Vegvesenet vil vurdere å fjerne Pøbel-maleri

Statens vegvesen mener Pøbel-taggingen under Byklebroa er uakseptabel, og de vurderer nå om maleriet må fjernes.

En av Norges mest kjente gatekunstnere, «Pøbel», har trolig vært på ferde i Bykle kommune. Det kan man se dersom man stikker hodet under Byklebroa.

Kunstverket under Byklebroa er signert den mystiske gatekunstneren Pøbel.

Den siste tiden har et angivelig Pøbel-maleri blitt en lokal snakkis i Bykle.

Den mystiske gatekunstneren jobber under pseudonymet «Pøbel», og har tidligere preget både jernbanestasjoner, husvegger og døde hvaler med sine karakteristiske malerier. Byklebroa er siste stikk på lista over steder kunstneren har vagt å pynte opp.

Ordfører i Bykle, Jon Rolf Næss, har sans for maleriet.

– Dette synes jeg er kjempekult, sa han til NRK tidligere i dag.

Det synes derimot ikke Statens vegvesen, som eier broa.

Vurderer anmeldelse

– Tagging aksepterer vi ikke, og vanlig prosedyre er at det fjernes umiddelbart, sier Sigurd Wiberg i Veiavdeling Agder.

Wiberg hadde ikke hørt om maleriet før NRK gjorde ham oppmerksom på det. Vegvesenet har nå tatt en titt på maleriet, og de vil vurdere om det skal fjernes eller anmeldes.

– Tagging på andres eiendom er ulovlig. Vi vil nå finne ut hvordan vi skal angripe dette videre. Om vi velger å anmelde kunstneren er litt tidlig å si, men dette er noe vi vil vurdere, sier Wiberg.

Han sier imidlertid at han er mindre urolig nå som han har fått bekreftet at kunstverket ikke er synlig fra veien. Likevel vil de gjøre en vurdering i samarbeid med kommunen om hvordan de skal behandle dette videre.

Lensmann i Valle og Bykle, Dag Hovden, sier det er opp til eierne av broa å avgjøre om de ser på maleriet som hærverk eller kunst.

– Vi kommer til å etterforske dette videre dersom Statens vegvesen anmelder saken. Det er opp til dem å avgjøre om de vurderer dette som hærverk.