NRK Meny
Normal

Vegvesenet: – Vi kan ha vært sløve

Statens vegvesen får knallhard kritikk fra beboere vest for Kristiansand som mener informasjonen om veiutbygging har vært for dårlig. På et møte i kveld tar de selvkritikk.

Statens vegvesen får knallhard kritikk fra beboere vest for Kristiansand som mener informasjonen om veiutbygging har vært for dårlig. På et folkemøte i kveld tok vegvesenet kritikken til seg.

Tirsdag kveld var det folkemøte der Statens vegvesen informerte om veiplanene for Kristiansand vest.

En interessegruppe som jobber for å ivareta naturområdene rundt den vestlige delen av Kristiansand, der det er planlagt veiutbygging, kritiserer Statens vegvesen for manglende informasjon til beboerne i områdene som vil bli berørt.

7000 flygeblader skal ha blitt sendt ut, men mange beboere har ikke fått informasjonsskrivet i posten.

Nesten 1000 medlemmer i aksjonsgruppe

Ytre ringveg skal bygges rundt Kristiansand for å avlaste E18 og E39 som går gjennom Kristiansand sentrum og har vakt stor motstand hos flere beboere som blir berørt.

Veien skal gå fra Vige i øst, til Breimyr i vest og videre til Volleberg i Songdalen kommune og vil blant annet berøre områder som Vågsbygd, Grim, Hellemyr, Tinnheia, Suldalen og Krossen.

Facebookgruppen «Ytre ringvei bort fra Kristiansands turområder» er tirsdag kveld oppi 986 medlemmer.

Maren Anne Terjesen

Beboer og aksjonist Maren Anne Terjesen er fornøyd med møtet med vegvesenet og er glad for at de nå har utsatt høringsfristen.

Foto: Kai Stokkeland / NRK

Tirsdag ettermiddag møtte aksjonsgruppen og representanter fra velforeningene Statens vegvesen til et informasjonsmøte.

Utsatte høringsfrist

Beboerne mener at inngrepet blant annet vil medføre betydelig økt trafikkstøy. På informasjonsmøtet krevde de også at høringsfristen, som i er satt til 12. september, blir utsatt til 18. september, slik at beboerne får mer tid til å sette seg inn i prosjektet.

Det gikk vegvesenet med på etter tirsdagens møte.

Det er aksjonist og beboer, Maren Anne Terjesen, glad for. Hun er fornøyd med møtets utfall.

– Møtet har vært fruktbart og jeg er glad for at vi har fått en del saklig informasjon. Statens vegvesen har kommet med viktige innrømmelser og har også gitt oss en litt lengre tidsfrist for høringsuttalelsene. Det gir oss litt flere timer å jobbe på, sier hun til NRK.

Innrømmer rot med informasjon

Håkon Lohne

Håkon Lohne, planleggingsleder for den aktuelle strekningen representerte Statens vegvesen på informasjonsmøtet tirsdag kveld.

Foto: Kai Stokkeland / NRK

Statens vegvesen har tidligere sagt til NRK at de mener at de har informert godt nok om vegprosjektet, men i kveld innrømmet de at informasjonen kan ha vært for mangelfull.

7000 brosjyrer skulle vært sendt ut til beboerne i områdene som blir berørt. Håkon Lohne, planleggingsleder for ytre ringvei i Statens vegvesen, innrømmer at det kan ha skjedd en glipp som har ført til at ikke alle har fått brosjyrene.

– Noen av flygebladene har ikke kommet frem til beboerne på Hellemyr-området. Vi tror at feilen enten ligger hos oss eller hos Bring. Enten har vi vært sløve eller så har det skjedd noe i forbindelse med leveransen. Det er uansett vårt ansvar, så vi tar den, sier Lohne.

Ytre ringvei

Ytre ringveg skal bygges rundt Kristiansand for å avlaste E18 og E39 som går gjennom Kristiansand sentrum.

Foto: Statens vegvesen / Plantegning