NRK Meny
Normal

Vegårsheiordfører blir ja-leder

Ordfører Maya Twedt Berli (AP) i Vegårshei har sagt seg villig til å lede ja-aksjonen før Aust-Agders folkeavstemning om ett eller to sørlandsfylker.

Maya Twedt Berli

Maya Twedt Berli skal frem til valget i august forsøke å overbevise aust-egdene til sammenslåing med Vest-Agder. (Arkivfoto)

Foto: NRK

I går ble det klart at aksjonen skal hete "Foreningen Ett Agder". Onsdag holdes stiftelses-møte med formelle valg, der Berli etter alt å dømme blir valgt inn som leder.

– Felles utfordringer

Hans Antonsen

– JA TIL ETT AGDER: Ordfører Hans Antonsen i Grimstad er foreslått til å sitte i styret for aksjonen. (Arkivfoto)

Foto: Svein Sundsdal / NRK
Tarald Myrum

– JA TIL ETT AGDER: Det er også Tarald Myrum i Valle. (Arkivfoto)

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Vi har en visjon for landsdelen vår. Den består i at vi har mye som er bra, men vi har også veldig mange felles utfordringer som vi må ta tak i, sier Berli.

Hun mener en sammenslåing vil gagne begge Agderfylkene fra sentralt hold.

– Vi har ikke minst en utfordring med å få gjennomslag på nasjonalt plan. Vi ser det gang på gang at hvis vi ikke blir enige lokalt, så får vi heller ikke gjennomslag sentralt, sier Berli.

Avgjøres onsdag

Hun er en av 8 personer som har sagt seg villig til å fronte aksjonen frem mot avstemningen i Aust-Agder.

Kommende onsdag velges hun trolig inn som leder for stiftelsen.

– I første omgang er jeg foreslått som leder. Det skal formelt velges et styre for en ny forening på et møte i Arendal onsdag kveld. Styret som da blir valgt har ansvar for å jobbe for å få frem gode argumenter for en fylkessammenslutning, sier Berli.

Følgende er foreslått i styret for «Foreningen Ett Agder»: Maya Twedt Berli (Vegårshei) som leder, Jon Fløistad (Arendal) som nestleder, Hans Antonsen (Grimstad), Helene Fladmark (Arendal), Lene Langemyr (Grimstad), Tarald Myrum (Valle), Sidsel Pettersen (Arendal) og Aslak Skripeland (Arendal).