Varm velkomst for Honningbarna

– Utrolig bra, skryter vår musikkanmelder Øyvind Nyvoll. Han jubler for Honningbarnas nye plata og gir dem toppkarakter og en varm hjemkomst foran fredagens plateslippkonsert i Kristiansand.

Honningbarna

Honningbarnas siste plate 'Verden er enkel' vekker jubel hos flere enn de fem musikerne.

Foto: Janne Aateigen / NRK

På SørlandsScenen i P1 onsdag fikk de fem populære punkerne fra Kristiansand for første gang se sin nyinnspilte andreplate. Og de jublet.

Honningbarna

Honningbarna fikk se sin nye plate for første gang da de gjestet SørlandsScenen – og alt stemte.

Foto: Janne Aateigen / NRK

– Alt stemte. Grovt nok papir og fine farger, strålte gitarist Fredrik Justnes.

– Alt blir veldig konkret og det er deilig når man faktisk er fornøyd med det, sa vokalist og cellist Edvard Haraldsen Valberg.

Sammen med resten av det bejublede bandet gleder han seg stort til å gå på scenen i hjembyen og presentere låtene fra deres nye plate «Verden er enkel». Et album som Honningbarna har jobbet med i halvannet år.

"Verden er enkel" har Honningbarna kalt sin andre CD, som kommer i dag. Og i kveld går startskuddet for en omfattende turné i inn- og utland.

SE VIDEO: Honningbarna klar for turné.

– Nesten litt lamslått

Ifølge musikkanmelder Øyvind Nyvoll har de gjort jobben godt.

– De har laget en plate som er en videreføring og en klar utvikling fra deres debutplate. Den kjørte mer hardcore attitude, og de hadde kanskje litt problemer med å få den samme energien i studio som de hadde på scenen. Men denne plata synes jeg faktisk er bedre, sier Nyvoll, og utdyper.

– Det er en utrolig bra plate. Jeg er nesten litt lamslått, avslører Nyvoll om plata som er produsert i Sverige av The Hives-produsent Pelle Gunnerfeldt. Han ønsket å lage et ungt lydbilde med livenerve.

– Og han har skjønt greia med Honningbarna. Sammen har de klart det utrolig bra. Dette er som å være på en god konsert. Den har energi hele veien. Unge Valberg synger jo på sin måte og har aldri problemer med å ha energi nok. Men det fungerer så utrolig bra på plata. God lyd – og de spiller veldig bra, skryter Nyvoll, om bandet som selv hevder at de skal bli «NATOs raskeste band».

Musikkanmelder Nyvolls konklusjon blir:

Toppscore! 10 poeng til Honningbarna!!

HØR ANMELDELSEN: Musikkanmelder Øyvind Nyvoll mener Honningbarna har gjort jobben godt.