NRK Meny
Normal

Mangfoldpris til lokal is

27 nasjonaliteter lager norsk iskrem. Hennig-Olsen Is har fått pris.

Hennig-Olsen Is

Stolte: Parvanah Azarnia, Petter Grønås, Paal Hennig-Olsen og Ali Hassan på Hennig-Olsen Is gleder seg over Mangfoldprisen 2007.

Foto: Kai Stokkeland / NRK

Mangfoldprisen gis til en virksomhet som fremmer etnisk mangfold på arbeidsplassen. 

Tidligere har prisen gått til Ullevål Sykehus og Posten, og i år går den til Hennig-Olsen Is i Kristiansand.

Mangfoldprisen deles ut av Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Bedriften har 27 forskjellige nasjonaliteter og 17 prosent av arbeidstakere har en annen etnisk bakgrunn enn tradisjonell norsk.

Samarbeid viktig

Administrerende direktør Paal Hennig-Olsen er stolt over å ha fått prisen.

- Dette kjennes bra ut. Vi er veldig stolte. Vi har tradisjon for å ha mange nasjonaliteter som jobber her hos oss og synes dette er en fantastisk markering, sier Hennig-Olsen.

Han sier bedriften bruker bruker mye tid på å diskutere problemer som dukker opp, og de har satt i gang eget språkkurs. 

Det krever innsats fra alle å være så mange kulturer samlet i en bedrift.

Administrerende direktør Paal Hennig-Olsen.

- Vi har mange utfordringer, ikke minst språkmessig, men vi bruker mye tid på å snakke om problemer med en gang de dukker opp, sier Hennig-Olsen.

Juryleder Ingunn Olsen Lund fra LO sier is-bedriften får prisen for sitt samfunnsengasjement.

- Vi føler at de jobber med samarbeid i det daglige. De tar seg tid til å gjøre det de vil og samfunnsengasjementet i bedriften er stort, sier Olsen Lund.

Mangfold er en ressurs

- Jeg tror det går mye på respekt og forståelse for de forskjellige kulturer. Informasjon om landene folk kommer fra er kjempeviktig. Når folk forstår hverandre blir problemene mindre, sier Hennig-Olsen.

Bedriften prøver å legge til rette for at de ulike kulturene skal respekteres. Under ramadan i høst fikk muslimer ha spisepausene sine om kvelden og de kunne da spise felles måltid i kantina.

- Mange synes det er fint at de får lov til det, andre kan reagere på at de sitter der for seg selv, men det må de finnes seg i, sier Hennig-Olsen.

- Hvorfor har dere så mange forskjellige nasjonaliteter hos dere?

- Forklaringen er først og fremst at mange ikke får jobber de er utdannet til. Vi har mekanikere, ingeniører og andre høyt utdannede folk som ikke får arbeid til utdannelsen sin. 

- Nytten med å ha mange ulike kulturer samlet på ett sted er at dersom du greier å smelte dette sammen, vil det kunne bidra til at vi får det veldig trivelig på jobb. Det er inspirerende å jobbe med mennesker fra andre steder og høre hvordan folk tenker og har det i andre land, sier Hennig-Olsen.