NRK Meny
Normal

Varetektsfengslet i fire uker

Den 25 år gamle kvinna som er siktet for å tenne på flere steder i Risør er varetektsfengslet i fire uker.

Brannen i Risør

Flammene gikk nesten opp til taket da et bolighus i Risør ble påtent natt til mandag. Ei eldre kvinne ble reddet ut av huset.

Foto: Bilde fra overvåkingskamera

Politiet ba om fire ukers varetektsfengsling for kvinna i fengslingsmøtet i dag, fordi de mener det er fare for gjentakelse. Hennes advokat ba om løslatelse.

Kvinna tente natt til mandag på flere søppelkasser to ulike steder i Risør. Brannen i ei av søppelkassene i sentrum av Risør spredde seg til et hus.

Brøt opp NAV-dør

Huset var i ferd med å bli overtent da to menn grep inn og reddet ut ei eldre kvinne av huset.

Sammen natt brøt 25-åringen også opp døra på NAV og tente på tørt gress som hun kastet inn i lokalet.

Kvinnas advokat, Øyvind Aakerøy, sier hun erkjenner å ha tent på, men erkjenner ikke straffskyld etter post én i siktelsen, som gjelder fare for liv og helse.

– Hun mente ikke å tenne på huset. Hun sier at hun er flau over det hun har gjort og at hun ikke vil gjøre det igjen.

Vanskelig situasjon

Aakerøy sier 25-åringen er i en vanskelig livssituasjon og at det er mange ting som har ballet på seg over tid for kvinna. Den kvelden hun tente på var hun i en vanskelig situasjon preget av sinne og frustrasjon.

– I ettertid ser hun at det hun har gjort er dumme, meningsløse handlinger, og hun forstår at hennes livssituasjon ikke rettferdiggjør handlingene, sier Aakerøy.

Intervju med aktor og forsvarer etter fengslingsmøte. Kvinne siktet for flere ildspåsettelser i Risør natt til mandag 26/05 2014.