Vant pris etter NRK-serie om mat fra fjæra

Torjan Bodvin ved Havforskningsinstituttet har fått pris som «Årets beste formidler» blant instituttets 700 ansatte, etter at han frontet NRKs serie om spiselige ting i fjæra i fjor sommer.

Torjan Bodwin østers

Torjan Bodvin lærte norske radiolyttere om spiselige ting fra fjære i fjor sommer.

Foto: Erik Wiig Andersen

Serien ble kringkastet og publisert nasjonalt og her tok Bodvin for seg en rekke ting fra fjæra som kan brukes i matlaging.

Torjan Bodvin, havforsker, spiser stillehavsøsters

Bodvin spiser østers.

Foto: Espen Bierud / Havforskningsinstituttet
Torjan Bodvin

Bodvin på leting etter hjerteskjell.

Foto: Espen Bierud / Havforskningsinstituttet

Mange har fisket strandkrabber i oppveksten og Bodvin avslørte at disse er utsøkte til å koke suppe på. Strandreker og ulike skjelltyper er også velkjente for mange sørlendinger, men hittil lite kjent for bruk i matlaging.

I tillegg til denne serien ble Bodvins mediearbeid rundt østersdødelighet i fjor også trukket frem.

Even Moland som i likhet med Bodvin arbeider ved stasjonen i Flødevigen i Arendal, fikk pris for «Årets publikasjon».

Serien om spiselige ting i fjære ble laget av NRK Sørlandets reporter Erik Wiig Andersen. Her kan du få et gjenhør med radioreportasjene.