NRK Meny
Normal

Vanskelige kjøreforhold

Statens vegvesen melder om fremdeles vanskelige kjøreforhold i hele landsdelen. Men bare Riksvei 45 Rotemo Skafså er helt stengt.

Snø i veien
Foto: Svein Sundsdal / NRK

Flere vogntog sto onsdag ettermiddag fast i en bakke i Høvåg i Lillesand og stoppet all trafikk på E18. Trafikken her er imidlertid i gang igjen.

Operasjonleder Bård Austad sier de nå vil trappe opp kontrollene av vogntog.

Han frykter dårlig skodde vogntog vil stoppe hele trafikken på veger på Sørlandet.

Fremdeles problemer

- Slik det ser ut nå er det mest problemer i trafikken nær kysten. På E18 og de ytre kystveiene har det vært problemer både med små trafikkuhell og vogntog som har stått og ikke kommet opp bakker på forskjellige steder, sier Svein-Harald Masterød ved veimeldingssentralen..

Snø på veiene
Foto: Anne Torhild Nilsen / NRK

Færre biler på veiene enn i morgenrushet, gjør at trafikken likevel glir bedre onsdag formiddag, ifølge vaktoperatør på veimeldingssentralen, Svein-Harald Masterød.

- De største problemene har vi hatt fra Arendal og vestover. Generelt har Aust-Agder hatt de største problemene og mest snø, men det har også vært tendenser til stopp i Vest-Agder, sier Masterød.

Sto stille

Snø og sterk vind førte til at morgentrafikken sto stille flere steder i agderfylkene.

Flere sjåfører ringte NRK Sørlandet og meldte fra om dårlig sikt, glatte veier, kø og vogntog som sperret for andre biler både på E39 og E18.

Vogntogsjåfør Rolf Johansen ber bilister om å huske og tørke av baklyktene før de kjører så det blir enklere å se når folk gir tegn.

- Det er veldig glatt og dårlig sikt. Selv om jeg holder god avstand er det vanskelig å stoppe til rett tid, når man ikke kan se bremselysene på bilen foran, sier Johansen.

Vanskelige kjøreforhold i agderfylkene
Foto: Anne Torhild Nilsen / NRK

Forsinkelser

Også kollektivtransporten hadde problemer onsdag. Flere avganger og ankomster på Kristiansand lufthavn Kjevik var forsinket, Sørlandsbanen mellom Stavanger og Kristiansand var forsinket og busselskapet i Kristiansand meldte om 20 til 40 minutters forsinkelse, onsdag formiddag.