Overrasket seg selv med en sjuende plass

Andreas Vangstad tror han kan havne enda høyere på resultatlistene i fremtiden. Mandag overrasket han mange, inkludert seg selv, med en sjuende plass i temporittet i U23-VM.

Andres Vangstad

Andreas Vangstad vil satse flere år på sykkel, og mener selv han har mer å gi på sykkelsetet.

Foto: Videobilde / NRK

– Jeg var overrasket over at jeg kom så langt opp på plasseringen. Jeg trodde det skulle holde hardt å komme blant topp 10, sier Andreas Vangstad.

Ytte sitt maksimale

Den tidligere orienteringsløperen Andreas Vangstad fra Kristiansand CK/ Team Sparebanken Sør syklet inn til en imponerende sjuendeplass på gårsdagens temporitt i U23-VM.

– Løpet føltes egentlig på det jevne. Jeg følte at jeg ga mitt maksimale, så jeg hadde ikke mer å gi akkurat i dette rittet, sier han.

Han sier det var et vanskelig ritt, mye på grunn av værforholdene.

– Jeg åpnet ganske hardt, tapte nok litt underveis, men hentet meg godt inn mot slutten. Det kom et heftig regnvær midtveis i løpet som gjorde at det gikk litt trått en stund, sier Vangstad.

Eneste norske

Vangstad var eneste norske innslag på startstreken mandag. Nå håper han veien videre vil gi flere gode plasseringer.

– Jeg fortsetter i hvert fall noen år fremover. Jeg føler jeg har mye å gå på, slik at jeg fortsatt kan gjøre det enda bedre, sier han.

Han legger til at han både vil satse på fellesstart og temposykling.

Atle Kvålsvoll, som tidligere var Thor Hushovds personlige trener, er treneren til Vangstad.

– Han var nok overrasket over at jeg skulle gjøre det såpass bra, men han vet at jeg har potensial, så noe kjempestort sjokk fikk han nok ikke, sier Vangstad.

Vangstad startet å konkurrere i sykling som 20-åring. En skade i kneet gjorde at han byttet fra orientering til sykling.

– Meget sterkt

En meget sterk 7. plass, skriver Norges Cykleforbund på Twitter:

Laster Twitter-innhold