Hopp til innhold
Siv Kristin Sællmann

Valget i Agder 2019

Oppsummert

 • Her samler vi nyheter og utspørringer av toppkandidatene til kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019 i Agder.
 • Prøv NRKs valgomat.

Søk i valgresultatene

 • – Har ikke gitt uriktig opplysninger

  Stortingsrepresentant fra Agder, Tellef Inge Mørland (Ap) skriver i en uttalelse at han er takknemlig for at inntrykket som er skapt i media om brudd på regelverk nå blir justert. – Jeg kan også lære av denne saken. Det er imidlertid viktig for meg at jeg ikke har gitt uriktige opplysninger, og at jeg har gitt de opplysningene jeg har blitt bedt om, skriver han.

  Tellef Inge Mørland, stortingspolitiker for Arbeiderpartiet. Foto: Gunnar Bratthammer
  Foto: Gunnar Bratthammer / NRK
 • Støtter Mørland

  I en pressemelding skriver Stortingets administrasjon at de mener inntrykket om at stortingsrepresentant Tellef Inge Mørland (Ap) har brutt regelverket, ikke er korrekt. – Ut fra informasjonen Mørland har gitt, er det per nå lite aktuelt å foreta seg noe mer i saken, skriver Marianne Andreassen, direktør i Stortingets administrasjon.

  Arendalsuka 2021.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Har ikke brutt regler

  Partilovnemnda har enstemmig konkludert med at foretningsmann og gründer Einar Øgrey Brandsdals støtte til Sørlandsnyhetene, ikke kan ansees å være en indirekte støtte til partiet Demokratene. Dermed trenger beløpet heller ikke oppgis som partistøtte.

  Einar Øgrey Brandsdal
  Foto: Thomas Sommerset / NRK
 • Overraskende ordfører i Flekkefjord

  Jan Sigbjørnsen (H) trakk sitt kandidatur da ikke Jan Kåre Hansen ble valgt inn i formannskapet. Dermed ble Torbjørn Klungland (Frp) valgt som ordfører i Flekkefjord, skriver Avisen Agder. Det ble resultatet i det nye bystyrets første møte i kveld.

  Flekkefjord bystyre
  Foto: Lars Eie / NRK
Roy Fardal