NRK Meny
Normal

Siktet mot hodet til ransoffere

To personer er på rømmen etter et væpnet ran av en gullsmed i Lyngdal.

Innsatsleder Knut Ås om ranet i Lyngdal.

Innsatsleder Knut Ås forteller om ranet av gullsmeden i Lyngdal.

Det var omkring klokken 13.35 at to personer tok seg inn i gullsmedforretningen i Lyngdal sentrum. Ifølge politiet skal en av mennene ha vært utstyrt med en pistol eller en pistollignende gjenstand. Ranet var over på svært kort tid.

– Vedkommende rettet våpenet i retning mot hodet til de ansatte. I mellomtiden tok den andre raneren og knuste glassmontre på stedet og forsynte seg av varer, forteller operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane til NRK.no.

Ingen ble skadet

Politiet vet foreløpig ikke hvor mye varer som er stjålet fra stedet eller hvilken verdi varene har. Det skal dreie seg om smykker og andre gullvarer.

Innsatsleder Knut Ås

Innsatsleder i politiet, Knut Ås, forteller at to ranere tok seg inn i butikklokalet.

Foto: Odd Rømteland / NRK

– Mennene løp fra stedet, men vi har ikke opplysninger om hvilken retning de har beveget seg, sier Kleivane.

Kleivane forteller at det trolig var to menn som ranet gullsmeden. Begge var omkring 180 høye. Mennene var lyse i huden. Trolig er begge mellom 25-30 år gamle.

Innsatsleder på åstedet, Knut Ås, forteller at de ansatte opplevde ranet som svært dramatisk. De blir nå tatt hånd om av fagfolk.

– De har det bra, men det var selvfølgelig en dramatisk opplevelse for dem som var til stede. Ingen personer kom fysisk til skade, forteller Ås.

Krimteknikere på stedet

Politiet jobber nå både med såkalt taktisk og teknisk etterforskning bekrefter leder i Lister driftsenhet, Anne Margrethe Ruud, overfor NRK.no.

– Nå samler vi inn mest mulig politifolk for å få stablet på beina et solid etterforskningsteam. På den måten er vi rustet til å følge opp spor vi eventuelt får inn fra publikum.

Krimteknikere fra Agder politidistrikt er på vei til gullsmeden for å sikre spor på stedet.

– Hva slags våpen er benyttet?

– Det er foreløpig vanskelig å si noe om. Vi holder nå på å hente inn de opplysningene, sier Ruud.

(Saken fortsetter under bildet)

Ran gullsmed to
Foto: Jan Ivar Rafoss

Mørkkledde

Politiet har foreløpig en vag beskrivelse av de to.

– Personene skal ha vært noe tildekket. Foreløpige opplysninger tyder på at de var iført solbriller, caps og hansker, sier Ruud.

Mennene skal også ha vært utstyrt med hver sin sekk.

Man vet ikke hva slags retning de to kom ifra, og hvor de løp etter ranet.

– Derfor er vi veldig interessert i opplysninger fra folk som oppholdt seg i nærheten av Lyngdal sentrum i tidsrommet rundt klokken 13.35. Trolig har mennene hatt det travelt og løpt fra stedet. De kan ha satt seg inn i et ventende kjøretøy, mener driftslederen.

Politiet har ikke opplysninger om at det skal ha blitt benyttet kjøretøy.

Saken oppdateres.

Laster kart, vennligst vent...