NRK Meny
Normal

Tok VM-gull i helgen: – Vet ikke om jeg fortsetter til høsten

I helgen tok Håvard Vad Petersson fra Arendal sammen med de andre curlingguttene Norges første VM-gull på 26 år. Likevel er han usikker på om han og de andre fortsetter etter sesongen.

Curling, Håvard Vad Peterson

Søndag tok de norske curlingguttene sitt første VM-gull på 26 år. Håvard Vad Petersson fra Arendal (i midten) sier revansjen fra OL, da de ble nummer fem, føltes godt. (Arkivfoto)

Foto: Eeg, Jon / NTB scanpix

Vad Petersson

Vad Petersson viser frem landslagsdraktene før OL. (Arkivfoto)

Foto: Kim Nystøl

Det norske curlinglandslaget tok i helgen gull under VM i Beijing etter å ha slått Sverige i finalen.

Håvard Vad Petersson, som er bosatt i Arendal, sier revansjen fra OL, da Norge havnet på en femteplass, føltes deilig.

– Har ikke bestemt oss

– Det var veldig mye gøyere enn å bli nummer fem i OL. Vi spilte for så vidt godt da også, men det ble litt mer stang ut. Vi fikk det ordentlig til i VM og spilte nok litt bedre, sier 30-åringen til NRK.

Det har vært spekulert i om de norske curlingguttene kommer til å legge opp etter årets sesong. Om helgens VM-gull forandrer disse planene, er for tidlig å si, ifølge Vad Petersson, som kom hjem fra Kina mandag kveld.

– Vi har ikke helt bestemt oss ennå. Vi skal bruke de neste ukene til å nyte VM-gullet, og familie og jobb. Så får vi sette oss ned og se om lysten er der og om økonomien gjør det mulig å fortsette, sier han.

Han har tidligere uttalt til NRK at det er strevsomt å kombinere idrett på så høyt nivå med familie og full jobb.

– Det er nok litt fifty-fifty. Noen av oss vil nok fortsette å spille, mens for noen av de eldre på laget er det nok mer tvilsomt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Håvard Vad Petersson

Håvard Vad Petersson (i midten) fra Arendal sier han må bruke de neste ukene på å tenke på om han ønsker å fortsette på landslaget. (Arkivfoto).

Foto: Robert F. Bukaty / Scanpix/AP

Håper på flere talenter

Han sier det uansett vil bli en vanskelig avgjørelse.

– Mange av oss har spilt i flere år. Det har etter hvert også blitt en livsstil så det er ikke bare å slutte. Vi får se. Det blir spennende å se hva jeg driver med etter sommeren, men jeg håper vi har et bra lag som satser videre.

Helgens VM-gull var det første på 26 år for det norske curlinglandslaget.

Tiden vil vise hva denne seieren har å si for sporten, sier arendalitten.

– Curling-idretten i Norge har de siste 10–15 årene hatt en stor oppsving. Vi har fått flere nye haller, blant annet Idda Arena i Kristiansand. Jeg håper denne utviklingen fortsetter og at vi også etter hvert får flere talenter, sier han.

Sørlandet har faktisk gode sjanser til å få en medalje i OL i Sotsji i Russland. Curlinglandslaget går for gull i de olympiske lekene. En av utøverne regner seg som Sørlending, og har faktisk bodd i Arendal i fire år.

Se tidligere video med Håvard Vad Petersson i oppladningen før OL i Sotsji.