NRK Meny
Normal

Skremt over uvettig kjøring

Tidligere rallykjører Ludvig Hunsbedt er sjokkert over unge bilførere i Kvinesdal.

Video nsps_upload_2009_11_18_17_55_33_716.jpg

- En lørdagskveld kommer fire ungdommer inklusiv sjåføren på Staotoil-stasjonen, setter hver sin ølboks på taket, går inn og handler og kjører videre etterpå, sier Ludvig Hunsbedt til NRK.

Den tidligere ralltykjøreren mener ungdom i Kvinesdal-regionen tråkker for hardt på pedalen, og ofte i ruspåvirket tilstand.

–Jeg tror det er slik. Jeg driver bilberging for hele Lister-regionene, og jeg ser tilfeller når vi henter biler dagen derpå at det tydelig har vært alkoholpåvirket kjøring. Jeg kan ikke bevise det, men det er min påstand, sier Hunsbedt

– Foreldre har plikt til å ta tak

Det må holdningsendringer til blant sjåfører i Kvinesdal-regionen for å hindre flere alvorlige ulykker. Flere må ta grep, mener Hunsbedt.

– Jeg har ikke et fasitsvar, men som foreldre har vi plikt overfor ungdommen til å ta tak. Men jeg mener også politiet må være mer synlige, sier han.

Skremmende utvikling

Politiet i Kvinesdal etterlyser en holdningsendring blant unge sjåfører. I helga ble en ambulanse, som var på vei til en dødsulykke, forbikjørt på Øyesletta av en bil i over 150 kilometer i timen.

Lensmannsbetjent Tove Glendrange sier altfor mange driver uvettig kjøring og at tendensen er økende.

– Dessverre er er det endring i ungdoms holdninger til kjøring og fart. Politiet får stadig flere anmeldelser og hendendelser om uvettig kjøring, sier Glendrange.

Hun varsler flere kontroller på veiene i Kvinesdal.