Uvan(n)lig hotellgjest fikk sjokk da han våknet

En hotellgjest ved Dyreparken hotell i Kristiansand, klarte å sovne i dusjen med håndkleet liggende over sluket i gulvet. Nå må flere nyoppussede rom, pusses opp på nytt.

Dyreparken hotell

– Vannet har rent fra 3. etasje og helt ned til lekerommet i kjelleren. Da jeg kom på jobb, stod vannet cirka ti centimeter opp på gulvet i korridoren, så det er snakk om mye vann, sier hotellsjef Tanja Birkeland.

Det var rundt klokken fem lørdag morgen at hotellsjefen ble oppringt av nattevakten på hotellet som ga henne en beskjed som er alt annet enn hverdagskost. Det rant vann ned i resepsjonen i første etasje.

– Etter å ha fulgt sporene av vann, kom de opp i tredje etasje, der de kunne se at det fosset vann ut fra ett av rommene, sier Birkeland.

Tanja Birkeland

Hotellsjef Tanja Birkeland, sier at gjesten som forårsaket det hele, er veldig lei seg for det som har skjedd.

Foto: Morten Krogstad / NRK

Vannet tok sin egen vei

Det viste seg at gjesten som bodde på rommet, hadde sovnet mens han dusjet. Da håndkleet han sikkert hadde tenkt å tørke seg med, i tillegg hadde lagt seg over sluket, måtte det gå som det gikk. Vannet tok sin egen vei.

Dyreparken hotell ligger idyllisk til nesten helt nede ved vannkanten til Grashavet, der Kaptein Sabeltanns skute rett som det er seiler forbi. Vann like utenfor er fint, men blir fort et problem når det får renne fritt inne på hotellet.

Dyreparken hotell

Det var i ett av rommene i tredje etasje det hele begynte.

Foto: Morten Krogstad / NRK

Når NRK får komme inn på hotellet over sju timer etter at det ble oppdaget at vann var på avveie, drypper det ennå fra taket i kjelleren. På gulvet er det satt ut en plastboks som skal ta imot dråpene.

På sin vei fra tredje etasje til kjelleren, har vannet vært innom flere rom. Det har skadet tarkett og tepper på gulv. Det har skadet vegger. Vannet som tok veien ut i det fri og rant langs ytterveggen, fikk imidlertid litt motstand av minusgradene. Noe av det ligger igjen som slør av is på utsiden av vinduer i flere rom.

Dyreparken hotell

Is på yttersiden av vinduene vitner om hva som skjedde i morgentimene lørdag.

Foto: Morten Krogstad / NRK

Må pusse opp på nytt

Det er ikke lenge siden rommene ble pusset opp. Nå venter mer jobb.

– Vi må ikke gjøre alt på nytt, men det er nok en del av rommene som må pusses opp på nytt, sier Birkeland.

Til uken blir det en liten brifing på det som har skjedd. Forsikringsselskapet er allerede informert.

– Hvem er det som skal betale for dette?

– Det får bli en diskusjon mellom forsikringsselskapene, sier Birkeland.

Ifølge henne var gjesten som hadde forårsaket det hele, ganske så sjokkert da han kom til seg selv og skjønte hva som hadde skjedd.

– Vi har ikke snakket direkte med ham, men med de ansvarlige for gruppen han reiser med. Han er veldig lei seg for det som har skjedd, så jeg tror ikke dette vil skje igjen i natt, sier hotellsjefen.

Dyreparken hotell

Vann har rent gjennom tak og vegger i flere etasjer og helt ned i lekerommet i kjelleren på hotellet.

Foto: Morten Krogstad / NRK