NRK Meny
Normal

Utsettes for hærverk hver uke

Fretex er oppgitt over at noen river opp og ødelegger godt brukbare møbler og gjenstander som var ment å selges i butikken, uke etter uke.

Fretex

Noen river opp kasser og ødelegger møbler, glass og ting hver eneste helg, på Fretex i Sørlandsparken.

Foto: Fretex Kristiansand

– De river opp kartonger og poser for å kutte, rive og knuse varer som folk har gitt til oss, sier butikksjef ved Fretex i Kristiansand, Kathe Lorentzen.

Mandag la butikken ut flere bilder av hærverket på sine facebook-sider, og et hjertesukk om hvor frustrerende de opplever ødeleggelsene.

Knuser og ødelegger

– Det merkelige er at de gjerne lar de finere tingene stå uberørt, mens de har åpnet kasser med glass og ting som de har knust og kastet ut på plassen. Det er kun hærverk for meg, sier hun.

Ifølge Lorentzen er det mange som setter igjen kartonger og møbler bak butikken, ute ved vareleveringsområdet, der det ikke er overvåking.

Fretex-rot
Foto: Privat

– Da jeg kom på jobb på mandag lå det strødd knuste og ødelagte varer over hele plassen, sier hun.

Hærverket etter helgene er så ille at butikken ikke vil at folk skal sette sine kasser og ting igjen utenfor bygget utenfor åpningstidene.

– Vi vil jo ikke vil miste fine ting fra våre givere. Dette er stigmatiserende både for dem som donerer til oss, og for våre kunder, sier hun.

Oppfordrer folk til å levere varer i åpningstiden

Ifølge Lorentzen er hærverket et problem for Fretex over hele landet.

– Jeg har jobbet i Fretex i snart ni år, og jeg opplever at hærverket bare har blitt verre. Vi finner ofte matrester på plassen også, så noen ser ut til å hygge seg mens de ramponerer, sier hun.

Kommunikasjonssjef Trine Gjermundbo i Fretex Norge

Kommunikasjonssjef Trine Gjermundbo i Fretex Norge.

Foto: FRETEX

– Har dere vurdert å anmelde?

– Vi har det, men det handler om ressurser, og det har vi ikke flust av, innrømmer Lorentzen.

Kommunikasjonssjef i Fretex Norge, Trine Gjermundbo, mener problemet varierer.

– Det er uheldig å sette ting utenfor butikken når det er stengt. Vi oppfordrer alltid giverne til å komme når butikken er åpen, sier hun.