NRK Meny
Normal

Utsatte krisehjelp til ØIF

ØIF Arendal får foreløpig ikke økonomisk krisehjelp av Arendal kommune. Formannskapet i Arendal utsatte torsdag ettermiddag saken til formannskapet 21. mai, og vil invitere ØIF til å informere om situasjonen der.

ØIF Arendal

ØIF Arendal må vente til 22. mai før de får vite om kommunen vil gi klubben økonomisk krisehjelp.

Foto: NRK Sorlandet / NRK

ØIF har søkt om 700 000 kroner i krisehjelp for å redde likviditeten. Klubben kan miste plassen i eliteserien i håndball dersom de går konkurs.

Rådmannen mener det ikke er kommunens oppgave å redde en idrettsklubb.

Flertallet i formannskapet mener at det er positive til å gi klubben krisehjelp, men de mener at bystyret må avgjøre dette. 22. mai vil bystyret avgjøre en eventuell støtte.

I formannskapsmøtet foreslo Anders Kylland (Frp) å gi klubben et lån på en halv million kroner, som kan omgjøres til tilskudd ved en positiv utvikling.

Ordfører Einar Halvorsen påpekte at situasjonen er kritisk for eliteserieklubben. Han understreket også at næringsforeningen i Arendal er med i prosessen for å finne en løsning.

– Det er en akutt situasjon. Klubben må ha likviditet og det er kritisk da klubben kan miste plassen i eliteserien, sa Halvorsen i formannskapet.