NRK Meny
Normal

Fire personer utestengt fra Starts kamper

IK Start har utestengt flere personer i etterkant av hendelsene i Sandefjord i forrige serierunde.

Ultras

Det oppsto bråk på tribunen under Starts bortekamp mot Sandefjord i forrige serierunde.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB SCANPIX

Klubben har gått gjennom bilder og vider fra tribunebråket under kampen mellom Sandefjord og Start 17. oktober, og stenger nå fire personer ute fra Starts kamper ut året – og i hele 2016-sesongen.

Tre personer ble innbrakt for ordensforstyrrelser under kampen mellom Sandefjord og Start sist lørdag. Blant annet for å kaste stoler på tribunen.

Beklager hendelsen

– For Start er denne opptredenen selvsagt helt uakseptabel. Vi beklager sterkt det som har skjedd – både overfor Sandefjord, men også overfor egne supportere som ble eksponert for bråket, skriver klubben på sine nettsider.

Så langt er det fire personer fra den såkalte Ultras-grupperingen som har fått beskjed om at de er utestengt fra kampene ut 2016-sesongen.

– Kartleggingen fortsetter og det kan komme flere utestengelser, opplyser klubben.

Fra før er tre personer utestengt fra IK Starts kamper etter andre episoder.

Forbyr Ultras-eksponering

Klubben skriver at de vil forby Ultras-eksponering på Sparebanken Sør Arena inntil videre. De presiserer at alle som ikke er utestengt fra kampene er velkommen så lenge de følger reglene.

– Vi har brukt mye tid rettet inn mot grupperingen – etter flere uønskede episoder. Det har også vært et dialogmøte på Sparebanken Sør Arena i etterkant av en kamp mellom Mandalskameratene og Start 2. Det som skjedde i Sandefjord viser at dette arbeidet dessverre ikke har ført frem, skriver klubben.

sikkerheten for publikum som har fått ekstra oppmerksomhet før Starts hjemmekamp i morgen. Tribunebråket sist helg i Sandefjord har ført til at medlemmer av supporterklubben Ultras er utestengt fra stadion.