Uten mistenkte etter bankran

Politiet vet ikke hvem som ranet banken i Lindesnes mandag formiddag. Tipset fra ansatte i Sparebanken Pluss, som ble ranet, ledet politiet i feil retning.

Bankran Lindesnes

Banken ble avsperret etter ranet.

Foto: Kristian Wårøy

– Vi har ingen konkret mistenkte og ser ingen løsning i sikte, sier politistasjonssjef Bjart Gabrielsen i Mandal til NRK.no i 15-tiden.

Mistenkt mann sjekket ut

Mannen som ble "gjenkjent" av bankansatte er sjekket ut av saken.

– Vi vet ikke mer enn at det er en ung fyr, som vi tenker kan være en lokal person. Men vi etterforsker bredt, sier Gabrielsen.

Politiet har gode overvåkningsbilder i etterforskningen og jobber på spreng for å finne mannen som fikk med seg kun et mindre beløp fra banken.

– Nå jobber vi videre med saken på alle kanter for å finne ut hvem dette er, sa innsatsleder Reidar Halvorsen til NRK litt tidligere på dagen.

Aksjonerte mot "feil" hus

På bakgrunn av tipsene fra banken aksjonerte væpnet politi ved 11.30-tiden mot et hus i nærheten av banken, som mannen banken tipset om har tilknytning til.

– Vi har fått indikasjoner på at det er en person noen i banken har gjenkjent. Men om det er riktig det vet vi ikke ennå, sa Halvorsen i politiet.

Det viste seg altså at politiet jaktet feil person. Huset viste seg forøvrig å være tomt.

Video Ran i Lindesnes

VIDEO: Innsatsleder Reidar Halvorsen orienterer om situasjonen. På tidspunktet intervjuet ble tatt jaktet man fortsatt på mannen banken tipset om. Video: Odd Rømteland.

Ranet bank med pistol

Gjerningsmannen ranet tidlig mandag banken i Lindesnes utstyrt med en pistol.

Tildekket med et tørkle i ansiktet truet han til seg et mindre pengebeløp.

Mannen rømte fra banken til fots, men politiet utelukker ikke at han kan ha hatt et kjøretøy ventende i nærheten.

Ingen skudd ble avfyrt.

Kjell Omland

Direktør for privatmarkedet, Kjell Omland, ved kassen som ble ranet.

Foto: Mari-Ann Albrektsen / NRK

Tøff start på uka

For de ansatte i banken ble det en dramatisk start på uka.

– Han kom inn med en pistol. For den som sitter på den andre siden og har den rettet mot seg så er det alltid veldig truende, sier banksjef Trond Bæck til NRK.no.

– Nå bearbeider vi de ansatte med det programmet vi har. Også kundene som var i lokalet får en ivaretagelse via bedriftshelsetjenesten vår, sier Bæck, som legger til at raneren kom seg vekk med et beskjedent beløp.