NRK Meny
Normal

Urinering - bot på 8000 kroner

Politimester Bjørn Hareide setter opp bøtesatsene for ordensforstyrrelser med flere tusen kroner for å få bukt med gatevold og annen uro i sørlandsbyene. Tissesatsen fordobles.

Politimester Bjørn Hareide
Foto: Lars Helge Rasch / NRK

Volden i landedelsen økte, i følge politiets statistikker, med 9,4 prosent i fjor og dette vil politimester Bjørn Hareide ha en slutt på.

Tirsdag sendte politimesteren et internt skriv til alle driftsenhetene i politidistriktet der han øker bøtesatsene for ordensforstyrrelse med umiddelbar virkning.

 

Bøtesatsene

Boten for ikke å rette seg etter politiets anvisninger dobles fra 5000 til 10 000 kroner. Samme bøteheving er det for legemsfornærmelse, fra 5000 til 10 000 kroner.

Ulovlig besittelse av kniv øker fra 6 000 til 10 000 kroner, samme bøtesats gjelder for besittelse av luftvåpen og tåregassbokser.

Tissing: 8 000 kroner

I det hele tatt øker bøtene for de fleste forseelser til 10 000 kroner. Unntaket er urinering på offentlig sted. Der økes boten fra 4 000 til 8 000 kroner.

Politimesteren sier det er uakseptablet å skape uro i byene og dette ønsker vi å markere, skriver flere aviser i dag.

Advokat-kritikk

Advokatforeningen kritiserer at politiet høyner bøtesatsene på Agder.

Formann i Advokatforeningen i Aust-Agder, Halgeir Verdal, sier at de bøtesatsene politimesteren kommer med,  ikke står i forhold til forseelsen.