Hopp til innhold

UP vil ha flere kontroller på E18

Utrykningspolitiet på Agder vil ha flere kontroller på E18 mellom Kristiansand og Grimstad etter at en bilist ble fartsmålt til 240 km/t av en sivil UP-motorsyklist. Hendelsen havner nå i rettssystemet.

Utrykningspolitiet på Agder vil ha flere kontroller på E18 mellom Kristiansand og Grimstad etter at en mann ble tatt i 240 kilometer i timen i helgen.

En mann i slutten av 30-årene ble lørdag stanset av en sivil UP-motorsyklist som målte farten til 240,6 kilometer i timen på E18 ved Lillesand.

Førerkortet ble beslaglagt på stedet.

Sjåføren av bilen har verken godtatt boten han fikk, eller at han har blitt fratatt sertifikatet i en periode på tre år.

Dermed havner saken i rettssystemet.

Øystein Krogstad

UP-sjef Øystein Krogstad er sjokkert etter at en bilist ble målt til 240 km/t.

Foto: Anne Wirsching / NRK

– UP-betjenten ser at det kommer en bil bak i stor hastighet. Han er derfor forberedt til å starte en måling når bilen passerer. Han får hengt seg på og får avsluttet målingen når bilen går ut av tunnelen. Da har han veldig gode holdepunkter for start- og stoppmåling. Og han får da en snitthastighet på 240,6 km/t.

Det sier distriktsleder for UP i Agder og Rogaland, Øystein Krogstad, til NRK.

Ny UP-rekord

Den lokale UP-sjefen er fremdeles sjokkert etter hendelsen.

240 km/t i 100-sone sjokkerer UP spesielt, fordi fartsmålingen ble gjort inne i en tunnel.

– Det er klart at det å kjøre fort i en tunnel gjør jo ikke saken noe bedre. Det er veldig tett på hver side, og man får tunnelsyn i tillegg til at man kjører i en tunnel. I en slik hastighet som ble målt på lørdag, så blir det voldsomt og veldig farlig, sier Krogstad.

Bilen som satte ny fartsrekord, målt av UP på norske veier, er en hybridbil fra BMW med en prislapp på rundt 1,3 millioner kroner.

Selskapet ønsker ikke å kommentere hendelsen, men sier de ikke motiverer kjøpere til å bruke alle bilens krefter.

UP ønsker heller ikke å klandre bilprodusenten for hendelsen.

Øker kontrollene på E18

Rekordmålingen i helgen gjør at politiet nå vil ha flere kontroller på E18 mellom Grimstad og Kristiansand i tiden som kommer.

Det sier UP-sjef Øystein Krogstad.

Bilføreren i helgen ble nemlig tatt ved en tilfeldighet av en UP-betjent på sivil motorsykkel.

– Det er ofte tilfeldig at vi er akkurat der hvor overtrederen kommer, men vi er jo mye ute. Og plutselig så var han der og bilisten ble tatt i en voldsom hastighet, avslutter Krogstad.