UP-sjefen er KrF-delegat: – Jeg håper på rødt, men tipper blått

Han forbindes aller mest med blålys, men akkurat nå har han mest fokus på rødt. På fredag skal han kjempe for KrFs framtid på det ekstraordinære landsmøtet.

Øystein Krogstad Krf nestleder

UP-sjef Øystein Krogstad i Sør-Øst politidistrikt, er nøye med å skille mellom politiker- og politirollen.

Foto: Anne Wirsching / NRK

Øystein Krogstad er UP-sjef og nestleder i Arendal KrF. Når han reiser som delegat til landsmøtet, er det for å stemme rødt.

– Dersom KrF skal samarbeide med Arbeiderpartiet og Senterpartiet, og også ha et veldig tett samarbeid med Senterpartiet – kan vi dra Arbeiderpartiet inn mot sentrum og da mener jeg vi får den beste politikken for Norge, sier Krogstad.

– Det skal små nyanser til for at det tipper den ene eller andre veien. Det kan gå begge veier. Jeg håper på rødt, men tipper blått.

Øystein Krogstad motivational qoute

KRISTENT BUDSKAP: «Kjære Gud. Skal vi spille på lag?» er budskapet på kontoret til KrF-politiker og politimann Øystein Krogstad.

Foto: Anne Wirsching / NRK

Vil til venstre

Like før KrF-ere fra hele landet samles for å avgjøre regjeringens fremtid, leder blå side med 99 mot 90 røde delegater. I tillegg er det én delegat som vil stemme blankt i sidevalget.

Det ble klart etter at Østfold KrF valgte fem blå og tre røde delegater tirsdag kveld, som siste fylkeslag før landsmøtet.

Det har tidligere vært nevnt at sidene trenger 96 delegater for flertall, men tirsdag ble det kjent at det kan holde med 95.

Uansett utfall på landsmøtet. Partiet må leve med det resultatet som kommer.

– Vi kaster ikke regjeringen fordi det er gjort en dårlig jobb, det synes jeg ikke. Jeg synes fordeling og en del andre ting ikke har blitt som jeg ønsket, og derfor vil jeg til venstre.

Tror på Hareide

Kjell Ingolf Ropstad har blitt sett på som en svært aktuell kandidat til å overta dersom partilederen trekker seg, men selv har han avvist alle spekulasjoner om en fremtid som KrF-sjef.

Krogstad er ikke i tvil om hvem han støtter.

– Jeg har veldig tro på Hareide. Slik som KrF fremstår i dag har vi ingen annen reell partileder enn ham. Kjell Ingolf Ropstad er en kjempekar, og han kommer til å bli en super partileder, men han trenger noen flere år på baken. Det er noe med Knut Arild og «gutsen» han har vist nå.

Hareide og Ropstad

NÆRMER SEG SKJEBNEMØTET: Kjell Ingolf Ropstad (til høyre) og Knut Arild Hareide kjemper om de skal dra KrF til høyre eller venstre under fredagens ekstraordinære landsmøte.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Vi skal spille på lag

Krogstad har et motto for veien videre som alltid henger synlig ved arbeidsplassen. På veggen henger en liten plakat med følgende budskap: «Kjære Gud. Skal vi spille på lag?».

– Den har vært med meg i veldig mange år. Det handler om KrF. Vi skal spille på lag. Vi skal være et godt lag i KrF. Kan vi klare det, er alle inkludert, sier Krogstad.