Unormalt få flått på Sørlandet

– Det er unormalt få flått på Sørlandet i sommer, sier sjefen for det nye nasjonale flåttsenteret på Sørlandet, Randi Eikeland. Hun begrunner dette med den svært varme og tørre sommeren.

Flått

I år har det vært unormalt lite flått på Sørlandet.

Foto: Tor Saltrøe / NRK

– Flåtten må ha en høy luftfuktighet for å være aktiv, ellers så tørker den ut og dør. Ute med kysten vil det være ganske uttørket mange steder som gjør at det blir lite flått der, sier Eikeland.

Randi Eikeland

Randi Eikeland, sjef for det nasjonale flåttsenteret

Foto: Tor Saltrøe / NRK

Selv om det allerede nå kan konkluderes med at årets sommer har vært svært flåttfattig er det likevel enda litt tidlig å si hvor lite det er sammenliknet med tidligere år.

Plukker normalt flått hver dag

Rolf Nilsen som driver Niveras hunderservice i Kristiansand sier det er mange år siden han har opplevd så lite flått.

– Normalt pleier vi å måtte plukke flått fra vår egen hund som verken har brukt flåttmiddel eller flåtthalsbånd. Vi må normalt plukke flått av den hver dag vi har vært på tur, men det har vi stort sett sluppet i år, forteller Nilsen.

Glad for lite flått

Men lederen for det nye nasjonale flåttsenteret, Randi Eikeland, sier at det ikke er en nedtur at det er så få flått i år, selv om senteret åpnet 19. juni.

– Jeg er bare kjempe glad for det. Vi har masse andre ting å ta tak i uansett så det er nok slik at flåtten er kommet for å bli. Den blir nok ikke borte for alltid.