NRK Meny
Normal

Unge rockere fra Saltrød

Karrieren er allerede godt i gang selv om de ennå har en god stund igjen på skolen. Denne uka får SørlandsScenen besøk av fire unge rockere fra Saltrød i Arendal.

Putrid

Unge, men godt i gang med karrieren.

Foto: Janne Aateigen / nrk

Vi møtte dem på lydprøve, foran en av vårens mange konserter.

Illeluktende navn

Bandet kaller seg Putrid, et navn de fant på allerede i 6.klasse på barneskolen.
- Det betyr illeluktende og er forbundet med død og fordervelse, flirer de. - Men vi syntes det er sjarmerende og beholdt det opprinnelige navnet, sier bandmedlemmene.

Tre av de fire går i 2.klasse på musikklinja ved Dahlske videregående i Grimstad. Fjerdemann går på elektrolinja. URØRT-sida til NRK P3 beskriver musikken deres slik:
Putrid er et alternativ rockeband fra Arendal som spiller drivende og dynamisk rock med eksperimentelle elementer fra indie, jazz, prog og pop.

På mange scener

De musikalske begivenhetene står i kø for Putrid framover. De spilte seg til spillejobb på campingscenen på Hovefestivalen da Hovebattle ble arrangert i Arendal, og de er også hyret inn på hovedscenen under Canal Street i sommer .
Der er de i godt selskap med blant andre Bob Geldof, Madcon og Kaisers Orchester.

Guttene lager egne låter og er inspirert av band som Radiohead, Foo Fighters, Dreamtheatre og Muse.

Drømmer om By:larm

Tidligere i vår spilte Putrid sammen med Kristiansand Symfoniorkester under mønstringen ”Fremtiden er Uhørt”, der unge lokale artister fikk sjansen til å spille med et symfoniorkester i ryggen.
Drømmen nå er å få spille på By:larm og andre festivaler i Norge, og på sikt spille i utlandet.
Debut-ep’en deres kom for en stund siden. Nå er Putrid i gang med å spille inn nye låter.
- Vi gleder oss til spillejobbene framover og til å vise publikum hvordan Putrid har utviklet seg musikalsk, sier 17-18-åringene.

Rørt av tekstene

Vidar Furholt

Vidar Furholts tekster gjør anmelderen rørt.

Musikksnakk denne uka dreier seg om plata ” Ta imot” med Vidar Furholt , Den vurderes av SørlandsScenens musikkanmelder Øyvind Nyvoll.

Nyvoll innrømmer at han er lettrørt og nesten måtte ty til sitt lommetørkle da han hørte på tekstene til musikeren fra Marnardal.
- Plata holder også høy musikalsk kvalitet, sier anmelderen, som skal plasserer EP’en på en skala fra en til ti.

• Tips oss om lokalmusikk her: sorlandsscenen@nrk.no