NRK Meny
Normal

Reservasjonsretten: Unge Høyre front mot front

– Veldig skuffende, sier Amalie Gunnufsen i Vest-Agder Unge Høyre om partikollegaen i Aust-Agder, Line Ostads ståsted i reservasjonssaken.

Erklæring om reservasjonsrett

Lederne av Unge Høyre i agderfylkene er rivende uenige om reservasjonsrett.

Foto: NRK

Line Ostad

– Vi kommer til å jobbe aktivt for å få igjennom reservasjonsmulighet på lokalt plan, sier 2. nestleder i Aust-Agder Unge Høyre, Line Ostad.

Foto: privat

– Vi kommer til å jobbe aktivt for å få igjennom reservasjonsmulighet på lokalt plan, sier 2. nestleder i Aust-Agder Unge Høyre, Line Ostad. Begge fylkeslagene til Unge Høyre har gått hardt med sine meninger på reservasjonsretten. Og de er langt fra enige.

Trosser ordførere

– Vi velger å trosse flere av ordførerne i fylket, og sier ja til reservasjonsretten, sier Ostad.

Men det er ikke bare Aust Agder Unge Høyre som trosser ordførerne.

Amalie Gunnufsen, 1. Nestleder i Vest-Agder Unge Høyre gir klar beskjed til Kristiansands ordfører Arvid Grundekjøn hva hun mener om hans ståsted når det gjelder reservasjonsretten.

Amalie Gunnufsen

Amalie Gunnufsen, 1. nestleder i Vest-Agder Unge Høyre gir klar beskjed til Kristiansands ordfører Arvid Grundekjøn hva hun mener om hans ståsted når det gjelder reservasjonsretten.

Foto: privat

– Vi er veldig imot reservasjonsrett og synes det er trist at både vår egen ordfører i Kristiansand og våre partifeller i Aust-Agder mener som de gjør, sier hun.

Hun sier hun vil jobbe aktivt imot reservasjonssaken.

Et steg tilbake

– Jeg synes det er skummelt at vi kan finne på å ta et slikt sted tilbake, sier Gunnufsen.

Hun sier Kristiansand har det største lokallaget i fylket, og at deres mening antageligvis vil bli gjeldende ved en avstemming.

Ostad mener på sin side at dette er en sak som har blitt fremstilt som en del av kvinnekampen.

– Kvinner trenger ikke henvisning for å ta abort. Selv med reservasjonsmulighet vil kvinners mulighet til å bli henvist til abort bli ivaretatt, sier Ostad.

Handler om de unge

– Denne saken handler om de unge og vi er der for å kjempe de unges sak, så dette skal vi jobbe hardt for, sier Gunnufsen.

Ostad er også klar på at hun kjemper de unges kamp.

Hun mener at det vil være mer forutsigbart for de kvinnene som oppsøker fastlegen for å få henvisning til abort hvis de vet hva legen mener om det på forhånd.

– I dag kan man møte fastleger som ikke ønsker å henvise til abort, de kommer ikke til å forandre meningene sine bare fordi de ikke får lov til å reservere seg mot henvisning, sier Ostad

– Ettersom mange av de kvinnene som kan rammes av dette er unge kommer Unge Høyre til å kjempe for det vi mener er en forbedring av helsevesenet, sier 2. nestlederen i Aust-Agder.