NRK Meny
Normal

Ungdomsleder siktet

Ungdomsklubbleder fikk utbetalt 100 00 kroner for mye fra kommunen. Nå er han siktet for underslag av flere hundre tusen kroner.

Penger
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Fritidsdetaten i Kristiansand betalte ut 100 000 kroner for mye til en privat ungdomsklubb i fjor, uten å sjekke hva pengene gikk til.

Nå er disse pengene borte, og lederen for klubben siktet for underslag flere hundre tusen kroner.

Kommunerevisjonen har kritisert fritidsetaten, men den vil ikke endre rutinene, sier Bjørn Amundsen, som i dag er fungerende fritidssjef i Kristiansand.

 

Dobbel utbetaling

Den kommunale utbetalingstabben er en del av en større undersslagsak mot lederen av en ungdomsklubb i bydelen Vågsbygd. Mannen er siktet for å ha brukt kommunale penger fra flere etater for å betale blant annet flere egne biler og regninger.

Mannen har ifølge politiet vært lite samarbeidsvillig, men trorlig har han sikret seg flere hundre tusen kroner.100 000 kroner fikk han da ha oppsøkte fritidssjefen i kommunen på hennes kontor i februar i fjor, og fikk overført penger til husleie, uten å opplyse at et tilsvarende beløp allerede var betalt fra kommunen til klubbens huseier.

- Dobbelutbetalingen skjedde på grunn av menneskelig svikt, sier Amundsen til NRK

- En skikkelig brøler

Kommunerevisjonen har kritisert det som skjedde, men fritidsatetan har ikke endret rutiner. Og ifølge Amundsen kan det skje igjen.

- Vi kan ikke se bort fra at vi kan gjøre feil igjen. Vi ble lurt, men vi gjorde det i god hensikt ved å prøve å gjøre ting kjapt og effektivt, og ikke tungvint og byråkratisk. Vi gjorde en skikkelig brøler, sier Amundsen.