NRK Meny
Normal

Ungdomsgjeng i to redningsdrama

Ungdommene som natt til søndag reddet fem personer fra to båter som stod i brann utenfor Søgne, reddet også en sjette person på vei hjem.

Båtulykke i Søgne

Her ser man restene av en av de utbrente båtene i sjøbunnen ved Rivenes utenfor Søgne. En kristen ungdomsforeningen deltok i redningsarbeidet, og måtte igjen trå til da de kom over en mann i havsnød på vei hjem fra båtbrann-dramaet.

Foto: Øivind Eskedal / NRK

Medlemmene fra Skjernøy kristelige ungdomsforening som var involvert i redningsaksjonen utenfor Søgne i helgen, opplevde dramatikk også på vei tilbake fra ulykkesstedet.

Oppdaget brennende båt

Natt til søndag omkom en kvinne etter at en båt tok fyr utenfor Søgne. I tillegg ble fire personer brakt til sykehus med brann- og røykskader. Den ene av de ble raskt utskrevet.

Ungdomsforeningen med medlemmer på mellom 13 og 17 år var ute på sin årlige tur i Søgneskjærgården, og slo alarm da de oppdaget den brennende båten. De bidro også i selve redningsarbeidet.

Thor Anders Puntervold

Travel natt: Thor Anders Puntervold er leder for ungdommene som deltok i ikke bare en, men to redningsaksjoner søndag.

Foto: Øivind Eskedal / NRK

Men dramatikken var ikke over for ungdomsgjengen. På vei hjem måtte de på nytt trå til.

Mann over bord

- På vei hjem fra denne turen reddet de også en mann som hadde ramlet ut av en båt, sier leder for ungdomsforeningen, Thor Anders Puntervold, til NRK.

Mannen hadde vært ute på tur i en mindre båt, da han ble truffet av en bølge og havnet i sjøen. Mens båten hans gikk i ring og han lå i vannet uten redningsvest, kom ungdommene på nytt til unnsetning.

- De stoppet båten og hjalp han opp av vannet. Så de havner opp i det, bemerker Puntervold.

Mannen kunne etter håndsrekningen kjøre hjem i sin egen båt.

VIDEO: BÅTBRANN I SØGNE:

Video Båtbrann i Søgne