Ungdomsfilmen «Dryads» utsettes

Filmen som er inspirert av ungdomsbandet til Thom Hell og Henrik Moy Askildsen i Kristiansand på 90-tallet utsettes.

Dryads

Ungdomsfilmen «Dryads» er spådd å bli den store ungdomsfilmen i 2015. Historien bak filmen kommer fra Kristiansand. På bildet skuespillerne Allan Hide og Alba August. (t.v)

Foto: Last Film

Den norske, musikkspekket ungdomsfilmen «Dryads» med Morten Abel i en av hovedrollene får premieren utsatt fra april til tidlig i august, for å gi mer tid til markedsføring. Deler av filmen er spilt inn under Hovefestivalen i fjor.

Sten Hellevig

Ungdomsfilmen 'Dryads', med blant andre Iben Akerlie og Morten Abel på rollelisten, utsettes til over sommeren. Regissør er Sten Hellevig fra Kristiansand.

Foto: Pedersen, Terje / NTB Tema

Datoen for lansering blir trolig blir 7. eller 14. august. Produsent for «Dryads», Terez Hollo-Klausen, sier til NRK.no at det kommer til å bli mange lanseringsaktiviteter ut over sommeren.

– Kjernemålgruppen vår er ungdom og vi er opptatte av å bygge interesse hos dem, og at ungdommene får informasjon om filmen i god tid før den kommer. Nå jobber vi med å lage trailer hos velrenommerte Zealot i London og ser frem til å snart kunne vise mer av filmen til publikum, sier hun til kinomagasinet.no.

Dryads

Dryads kommer på kino i august i stedet for april som først planlagt.

Foto: Last film

Historie fra Kristiansand

I «Dryads», som er regidebuten til Sten Hellevig, blir Morten Abel å se i en farsrolle. Filmen er inspirert av historien om et virkelig band som ble oppløst i regissørens hjemby Kristiansand.

– Det er en «Almost Famous»-aktig idé, som forteller historien gjennom en femtenårig pike, sier Hellevig.

Han fikk med seg den amerikanske manusforfatteren Randall Jahnson, som skrev manus til «The Doors», på laget.

Dryads

Deler av filmen er innspilt under Hovefestivalen i Arendal i fjor.

«Dryads» blir omtalt som et av Norges første britpopband som etablerte seg på begynnelsen av 90 tallet. Bandet opplevde imidlertid aldri det store gjennombruddet. Det kan komme nå, i filmversjon, 20 år senere.

– Dryads var et band som bodde i et falleferdig kråkeslott i Kristiansand og de spilte fet musikk. Jeg var selv fan, men aldri kul nok til å henge rundt dem, har regissør Sten Hellevig tidligere uttalt til filtermagasin.no.

Sanger av Thom Hell

Alle sangene er opprinnelig skrevet for film, av komponisten Marius Christiansen. Thomas Helland, bedre kjent som Thom Hell, har også skrevet to sanger. Hell var selv medlem av «Dryads» som senere ble til «Twinklehead».

– Vi spilte flere ganger på Quartfestivalen. Meg og Thomas var frontfigurer. I filmen blir jeg spilt av en jente, sa Henrik Moy Askildsen i Sørlandsccenen på NRK nylig.

Opptakene ble gjort sommeren 2014 i Stavanger og Asker og foregår i en udefinert norsk storby. Viktige deler av filmen er spilt inn under Hovefestivalen på Tromøy i Arendal.

Produsenten satser alt på at dette blir den store ungdomsfilmen i år.

Hovedpersonen Hilde, aktiv i et kristent kor, spilles av Anneli Aune, mens den eldre nabojenta Henriette – vokalist i det fiktive elektronikabandet Dryads – gestaltes av Iben Akerlie. (NTB/NRK)